Ingrediënten

200 gr Valle del Sole groene linzen
2 avocado’s of 1 pruim
60 gr hele gebrande hazelnoten
150 gr feta
75 gr rucola
3 el hazelnootolie
4 el rijstolie
3 el balsamico azijn
scheutje honing
1 kleine rode ui
zout en peper

Bereidingswijze

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was terwijl de linzen opstaan de sla en laat dit goed uitlekken.
Snijd de avocado’s/pruim in blokjes en snipper de rode ui.
Doe de linzen in de zeef en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de nog warme linzen (als ze koud zijn hecht de olie niet) in een schaal met de rijstolie, de hazelnootolie, de balsamico azijn, de honing, zwarte peper en een beetje Himalaya zout.
Meng alle ingrediënten en strooi de blokjes feta erover.

Tip

Je kunt deze salade ook als lunchgerecht bereiden. Voeg wat gerookte kip en/of snoeptomaatje toe en meng eventueel wat meer azijn door de salade.

Print Friendly, PDF & Email

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten