Witte tortilla’s

Bijgerecht | 30 min. | 8 stuks

Ingrediënten

250g witte plata mais
80 ml + 4 el water
2 el patentbloem
1 el zonnebloem/olijfolie + extra om mee te bakken

Extra benodigdheden

huishoudfolie
deegroller
kom om tortilla’s eruit te drukken
scheplepel
koekenpan

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Maal de mais in een foodprocessor tot een meelachtige structuur. Haal het witte maismeel door een zeef en houd 190gram fijne witte maismeel achter. Voeg het fijne maismeel inclusief 2 el grof gemalen mais, dat wat uit de zeef is gekomen, water, patentbloem en olie toe aan een diepe kom. De grof gemalen mais zorgt voor een authentieke structuur.

Kneed het geheel goed door. Je zult merken dat het deeg kruimelig wordt, maar kneed door en bevochtig je handen als het nodig is.

Na ongeveer 10 min. kneden maak je een vierkant stuk van het deeg. Dit plaats je onder twee stukken huishoudfolie en rol je zo dun mogelijk uit. Zorg ervoor dat het deeg niet scheurt, mocht dit toch gebeuren, druk het deeg dan weer met je vingers aan elkaar. NB: kruimelt je deeg heel erg, maak je handen nat en kneed het weer verder.

Vervolgens druk je met een kom een ronde vorm uit het deeg. Je zou hier ongeveer 8 mini tortilla’s uit moeten kunnen drukken. Het beste is om deze met een scheplepel op te scheppen. Bak de witte tortilla’s in een pan met wat olie op middelhoog vuur in ongeveer 4 minuten gaar.

TIP
Snijd de gebakken tortilla twee keer door de helft en frituur deze enkele minuten in hete olie om er witte mais nachos van te maken. Kruid deze eventueel met wat taco kruiden of zout.

 

 

Dit recept is voor ons gemaakt door Nandita van The Spiced Chickpea. Haar recepten staan bekend om de smaakexplosies die de combinatie van kruiden en verschillende culturele invloeden veroorzaken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten