Witte bonen in tomatensaus met vlees
Hoofdgerecht | 75 min | 3-4 personen
Ingrediënten
500 gr Valle del Sole witte bonen
400 gr lamsvlees
4 el boter
2 uien
2 tomaten
1 lange groene Turkse peper
1 gedroogde rode Turkse peper
1 el tomaatsaus
1000 ml vleesbouillon
4 tl zout
eventueel naar smaak toevoegen:
zwarte peper en komijn
Bereidingswijze
Bereid de bonen volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien fijn, ontvel de tomaten en snijd ook deze fijn.
Snijd het Lamsvlees in dunne reepjes. Snijd de groene peper in stukken en verpulver de rode peper.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien gedurende 2 minuten aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de groene peper, de tomaten en het zout toe. Laat dit onder gesloten deksel 15 minuten zachtjes garen.
Voeg de hete bouillon en de bonen toe en laat het gerecht onder gesloten deksel in ongeveer 45 minuten op matig vuur gaar worden.
Proef of alles gaar en op smaak is en strooi voor het serveren de gedroogde rode peper over het gerecht.
Serveer met Turks brood of gekookte rijst.
Tip
Voeg voor bij de groene peper ook nog 250 gr aardappelblokjes en 100 g wortelblokjes toe.
Gebruik je gedroogde witte bonen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de witte bonen een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.