Vegetarisch wokgerecht met soja stukjes
Hoofdgerecht | 45 min | 4 personen
Ingrediënten
1 zakje Valle del Sole soja stukjes
500g groente (bijv 1/2 broccoli, 1/2 rode paprika en een handjevol peultjes)
1 peen (schuin gesneden)
4 babymaiskolfjes (door de helft gesneden)
1 rode ui (grof gesneden)
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
2 bosuitjes (schuin gesneden)
3 el rijstolie
Voor de woksaus:
230 ml groentebouillon
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 theelepel gember (fijngehakt)
2 1⁄2 el sojasaus
1 tl sesamolie
2 tl hoisinsaus
1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels
Bereidingswijze
Week de soja stukjes gedurende 20 minuten in lauw water en knijp ze vervolgens met de hand uit om het overtollige vocht te verwijderen.
Meng 2 eetlepels van de bouillon met de maïzena en bereid de woksaus door alle ingrediënten in een hittebestendige kom te mengen. Zet de kom vervolgens apart.
Doe drie eetlepels rijstolie in een wokpan en plaats deze op de grootste pit van je (gas)fornuis. Voeg zodra de olie heet is de uien, peentjes en broccoli toe. Doe na een paar minuten de soja stukjes, knoflook, babymaiskolfjes en rode paprika
erbij. Wok dit geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur en schep de groente goed om.
Doe na 5 minuten de woksaus erbij. Schep het geheel een paar keer om, totdat de saus de gewenste dikte heeft (je moet er met een lepel een “s” mee kunnen schrijven).
Tip: mocht je de groentes iets willen doorkoken, zet dan het vuur wat lager, doe een deksel op de wokpan en kook de groentes ongeveer 3-5 minuten langer door.
Proef het gerecht en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Garneer met twee fijngesneden bosuitjes en serveer met rijst of noedels. Eet smakelijk!
——————————————————————————————–
Dit recept is voor ons gemaakt door Nandita van The Spiced Chickpea. Haar recepten staan bekend om de smaakexplosies die de combinatie van kruiden en verschillende culturele invloeden veroorzaken.