Vegaburger van kievitsbonen
Hoofdgerecht | 45 min | 4 pers
Ingrediënten
450g geweekte kievitsbonen
250g kastanje champignons
1 medium rode ui
3 tenen knoflook
60g gehakte amandelen
15g verse koriander
1 tl gerookte paprika poeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl chili peper
2 el vegan worcestershire saus (HPsaus)
2 el olijfolie
1/2 tl zout
Vers gemalen peper
30-50g panko broodkruimels
Overige benodigdheden
Burger broodjes
Tomaat
Rode ui
Avocado
Vegan mayonaise
Sla
Bereidingswijze
Kook de kievitsbonen in ruim water in 30 minuten beetgaar.
Verwarm olijfolie in een hapjespan. Snijd rode ui en champignons fijn en bak ze in de pan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Voeg tijm, paprikapoeder en chili peper toe en bak kort mee.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven en onder warmte). Indien je de burgers op de BBQ maakt is deze stap niet nodig.
Hak in een keukenmachine de amandelen fijn, voeg champignon-ui mengsel, kievitsbonen, koriander, worcestershiresaus, zout, peper en 30 gram van de pankokruimels toe. Indien de mix te nat is, voeg je meer pankokruimels toe. Verdeel de mix in 4 tot 6 gelijke burgers.
Plaats de burgers op op de BBQ en bak ze langzaam gaar. Of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.
Serveer de burgers op de burgerbroodjes met rode ui, tomaat, avocado, tomaat, sla en een dot (vegan) mayonaise.
—————————————————————
Dit recept is voor ons gemaakt door Muna van tothemoen.nl. Ze deelt met veel liefde haar passie voor eten in de vorm van makkelijke, lekkere en bovenal gezonde recepten.