Traditionele Indiase Dahl
Hoofdgerecht | 30 min. | 4 pers.
Ingrediënten
300g Valle del Sole rode splitlinzen
1 el zonnebloemolie
1 grote ui fijn gesnipperd
2 tl garam masala
2 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder stuk verse gember ca. 4 cm, geraspt
2 teentjes knoflook geperst
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, fijngehakt
1 groene peper, zaadlijst verwijderd, fijngehakt
1 winterwortel geschild en in kleine blokjes
2 tomaten in blokjes 500 ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
400 g verse bladspinazie gewassen
zout en peper
Voor erbij
4 el zonnebloemolie
10 limoenblaadjes
1 tl mosterdzaad naan
4 el halfvolle yoghurt
handvol peterselie- of korianderblaadjes
Bereidingswijze
Spoel de linzen af onder stromend water en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olie in een pan op middelhoog vuur en fruit er de ui 3-4 minuten in. Voeg de specerijen, de gember, de knoflook, beide pepers, de wortel en de tomaat toe en fruit 1 minuut mee. Doe de linzen erbij en blus af met de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat 15-20 minuten sudderen op laag vuur tot de linzen gaar zijn.
Verhit 4 el olie in een kleine koekenpan en bak er de limoenblaadjes en het mosterdzaad 1 minuut in. Haal de pan van het vuur en zet apart. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kokosmelk toe aan de linzen en verwarm kort mee. Roer de spinazie er in porties doorheen en laat hem slinken.
Breng op smaak met zout en peper. Garneer de dahl met de yoghurt, de verse kruiden en de kruidenolie met mosterdzaad en limoenblaadjes.
Serveer met de naan.
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.