Thaise kokossorbet met limoen-popcorn

Dessert | 30 min (+wachttijd) | 6-8 pers

Ingrediënten

Voor de sorbet

150 g suiker
50 g glucosestroop*
sap van ½ limoen
1 stengel citroengras
400 ml Valle del Sole kokosmelk (blik)
ijsmachine

Voor de popcorn

1 el zonnebloemolie
100g Valle del sole popcorn-mais
3 el kokosolie
sap van ½ limoen
geraspte schil van 1 limoen
suiker naar smaak

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Breng voor de sorbet 100 ml water met de suiker, de glucosestroop, het limoensap en het
citroengras aan de kook. Laat rustig koken tot de suiker helemaal is opgelost. Neem van het vuur
en laat 10 minuten afkoelen. Roer de kokosmelk door de siroop. Zet het geheel afgedekt in de
koelkast en laat helemaal afkoelen.

Zeef het kokosmengsel en pureer het eventueel met een staafmixer glad. Draai in een ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing een smeuïge sorbet van het mengsel. Schep de sorbet in een bak en zet minstens 4 uur in de vriezer.

Doe voor de popcorn de zonnebloemolie in een ruime pan met deksel en voeg de maiskorrels
toe. Zet op matig vuur tot de mais begint te poppen. Schud de pan tot alle korrels zijn gepoft.
Neem van het vuur en laat kort staan. Neem het deksel van de pan.

Smelt de kokosolie en roer er het limoensap en de limoenschil doorheen. Giet dit mengsel al schuddend over de popcorn zodat het goed verdeeld is. Strooi direct naar smaak suiker over de
popcorn zodat hij aan het vet plakt voordat het gestold is.

Schep mooie bollen van de sorbet in glazen en maak af met de popcorn. Lekker met karamelsaus en vers fruit.

Per portie (8): ca. 321 kcal
2 g eiwit | 17 g vet | 39 g koolhydraten

*Je kunt glucosestroop online of bij gespecialiseerde bakwinkels kopen. Je kunt het eventueel vervangen door suiker maar de sorbet kan dan korrelig en minder smeuïg worden.

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten