Steak & Grits

Hoofdgerecht | 45 min. | 4 pers.

Ingrediënten

Voor de grits

1l water
zout en peper naar smaak
300g Valle del Sole maïsgrutten
50g roomboter
100g geraspte kaas (belegen)

Voor de steak

2 steaks van circa 400 gr
½ tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Voor de saus

2 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uipoeder
1 tl zout
1 tl kristalsuiker
½ tl zwarte peper
½ tl tijm (gedroogd)
50 gr roomboter
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
½ tl cayennepeper (naar smaak)
Fijngeknipte verse koriander

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en voeg en zout en de peper aan toe. Voeg nu ook de maïsgrutten toe en roer goed met een garde. Zet het vuur laag en laat de maïsgrutten in ongeveer 30 minuten gaar worden. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter en kaas door de maïsgrutten.

Bak ondertussen de steaks. Laat deze eerst op kamertemperatuur komen en wrijf ze daarna in met het paprikapoeder, zout en peper. Verhit de barbecue of grill tot middelhoge temperatuur en leg de steaks op het rooster. Schroei de steaks aan beide kanten dicht en bak ze enkele minuten.

Maak als laatste de saus. Hiervoor meng je het paprikapoeder met knoflookpoeder, uipoeder, zout, suiker, zwarte peper en tijm in een kommetje. Houd je van pittig? Voeg dan ook de cayennepeper toe.
Smelt de boter in een pan op matig vuur. Fruit de stukjes ui hier enkele minuten in, totdat ze glazig zien. Voeg dan ook de knoflook toe en bak die nog even mee. Nu mogen alle specerijen bij de boter in de pan. Roer goed, terwijl je ze nog ’n minuut mee laat bakken.

Haal de pan van het vuur en serveer het gerecht. Hiervoor schep je op elk bord wat van de grits. Snijd de steaks in dunne plakken en verdeel die over de borden. Schep er tenslotte wat van de saus over.

Eet smakelijk!

_____________________________________________

Dit recept is voor ons gemaakt door Jurino Ignacio, geboren en getogen op Curaçao en oprichter van Antilliaans-eten.nl. Hij is een groot liefhebber van de cultuur en de keuken van de Antillen en dat proef je!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten