Valle del Sole 350 gr rode splitlinzen
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 ui
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 blokjes groentebouillon
1 tl kerrie poeder
1 tl komijn
1 tl koriander
snufje kaneel (optioneel)
peper en zout naar wens
Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in de pan. Voeg de kruiden toe en roer dit kort door. Voeg de gepelde tomaten toe en de groentebouillon + water. Voeg hieraan de rode splitlinzen toe. Snij de rode peper door, haal de pitjes eruit en snij dit in kleine stukjes (hoe meer peper hoe pittiger de soep). Voeg dit samen met de helft van de kokosmelk toe en laat dit 20 minuten zachtjes mee koken. Pureer het mengsel en voeg indien gewenst kaneel, peper en zout toe. Schenk de soep in een kom en voeg naar gewenst nog kokosmelk toe.

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

Share This