Valle del Sole 350 gr groene spliterwten
1,5 l kraanwater
2 schouderkarbonades
1 knolselderij
2 dikke preien
40 gr selderij
1 winterpeen
1 rookworst
1 laurierblaadje
1 el zout
Laat de spliterwten weken, zoals vermeld op de verpakking. Breng in een grote pan het water met het zout en de groene spliterwten aan de kook. Voeg hieraan de karbonades en laurier toe en laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Schil intussen de knolselderij en de winterpeen en snij beide in blokjes. Snij de prei in ringen en snij de selderij fijn.
Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in blokjes. Roer het vlees, de knolselderij, wortel, prei en selderij door de soep. Voeg ook de rookworst toe en laat dit geheel nog 20 minuten zacht doorkoken en roer dit regelmatig door.
Haal de rookworst uit de pan, snij deze in plakjes en voeg deze weer toe.

Recept Rode linzensoep
Valle del Sole 350 gr rode splitlinzen
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 ui
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 blokjes groentebouillon
1 tl kerrie poeder
1 tl komijn
1 tl koriander
snufje kaneel (optioneel)
peper en zout naar wens
Snij de ui en knoflook fijn en fruit dit aan in de pan. Voeg de kruiden toe en roer dit kort door. Voeg de gepelde tomaten toe en de groentebouillon + water. Voeg hieraan de rode splitlinzen toe. Snij de rode peper door, haal de pitjes eruit en snij dit in kleine stukjes (hoe meer peper hoe pittiger de soep). Voeg dit samen met de helft van de kokosmelk toe en laat dit 20 minuten zachtjes mee koken. Pureer het mengsel en voeg indien gewenst kaneel, peper en zout toe. Schenk de soep in een kom en voeg naar gewenst nog kokosmelk toe.

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

Share This