Shakshuka met boterbonen
Hoofdgerecht | 20 min | 2 personen
Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 blik gepelde tomaten
1 blik Valle del Sole boterbonen
1 blik artisjok
200 gram spinazie
C.a. 10 zongedroogde tomaten
1 tl korianderpoeder
1 tl gemalen komijnzaad
Lekker voor erbij: stokbrood
Bereidingswijze
Snijd de ui en pel de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de ui aan. Pers de knoflook uit en bak even mee.
Laat de bonen en artisjok ondertussen uitlekken in een vergiet en voeg deze vervolgens samen met het korianderpoeder en komijnzaad toe aan de ui en knoflook.
Bak ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en het blik gepelde tomaten toe.
Tot slot voeg je de spinazie in delen toe totdat alle spinazie is geslonken. Schep regelmatig door en laat c.a. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper & zout en serveer met stokbrood of een graansoort naar keuze.
Geniet van deze heerlijke & makkelijke maaltijd!
______________________________________________
Dit recept is voor ons gemaakt door Lucy van Your Meal Planners