Romige chili met witte plata mais en kip

Hoofdgerecht | 30 min. (excl. week & kooktijd) | 4 pers.

Ingrediënten

Voorbereiding witte plata mais

40g witte plata mais Valle Del Sole
350 ml water
350 ml kippenbouillon

Romige Chili

1 kipfilet
1 witte ui (fijngesneden)
3 knofloken (fijngesneden)
1 Jalapeño (optioneel, fijngesneden)
1 tl oregano (vers of gedroogd)
½ tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
1 el olijfolie
3 el boter
2 el meel
120g witte bonen
gekookte witte plata mais (zie boven voor voorbereiding)
100g gele mais
472 ml kipbouillon
1 el zure room (optioneel)
zout & peper of bouillonblokje naar smaak

Toppings

cheddar kaas (geraspt)
rode ui (fijngesneden)
koriander
zure room
jalapeño
witte mais tortilla’s

Bereidingswijze

Bereid de witte mais voor en week deze een avond van tevoren in 350 ml water. Spoel de mais af en kook deze in 350 ml kippenbouillon voor 45-60 minuten of totdat de gewenste gaarheid is bereikt. Giet de mais af en zet dit apart.

Snijd de kip in kleine blokjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak vervolgens de blokjes kip in een diepe pan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan en zet je deze apart.

Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en fijngesneden Jalapeño (optioneel) in 3 el boter op middelhoog vuur. Voeg daarna 2 el bloem toe en kook dit ongeveer 2 minuten zodat de “roux” (meel + boter) gaar wordt. Giet de bouillon er daarna beetje bij beetje bij. Wacht steeds tot het vocht is opgenomen, voordat je weer een nieuwe scheut toevoegt. Het mengsel zal snel indikken. Het is dus verstandig om het vuur iets lager te zetten wanneer dit gebeurt.

Als het mengsel goed geroerd is, voeg je de witte bonen, witte en gele mais, kip, oregano, komijn en lepel zure room toe. Meng dit goed door.

Laat de witte chili op middelhoog vuur door pruttelen en reduceren tot een dikke soep (of gewenste dikte). Dit duurt ongeveer 5-8 minuten.

Serveer de romige chili met de toppings, rijst of witte tortilla’s.

 

 

 

Dit recept is voor ons gemaakt door Nandita van The Spiced Chickpea. Haar recepten staan bekend om de smaakexplosies die de combinatie van kruiden en verschillende culturele invloeden veroorzaken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten