Rode linzen dahl met pompoen
Hoofdgerecht | 35 min | 4 personen
Ingrediënten
200 gr Valle del Sole rode splitlinzen
500 ml water
300 gr pompoen (in grove stukjes)
2 el rijstolie
1 hele ui
2 tenen knoflook
peterselie of koriander (naar smaak)
1/2 tl chili peper (naar smaak)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
zout
peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en fruit deze in een pan met rijstolie.
Voeg na een minuutje alle specerijen er bij en pers de knoflook uit.
Bak de specerijen op laag vuur, dit zal de smaak ten goede komen.
Doe in blokjes gesneden pompoen bij dit mengsel en roer even om.
Voeg de linzen en het water toe.
Dek de pan af en laat het op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen, roer af en toe.
Breng het geheel op smaak met wat zout en laat het nog 5 minuten zonder deksel zachtjes koken.
Schep de linzen in een diepe kom, garneer met wat gehakte peterselie (of koriander) en eet het bij Basmatirijst, roti of met een naan broodje.
Tip
Strooi bovenop de Dahl wat geroosterde amandelschaafsel