Rode kidneybonen salade met tonijn
Salade | 20 min | 4 personen
Ingrediënten
75g Valle del Sole kidneybonen
100g gemengde sla
1 selderijstengel (in blokjes gesneden)
2 blikken tonijn op water
300g rijst (gekookt)
50g mais
1 kleine rode ui
8 cherrytomaatjes
verse peterselie
2 el rijstolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
peper en zout
Bereidingswijze
Bereid de mais, kidneybonen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat alles goed afkoelen. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar.
Roer voor de dressing de rijstolie, azijn, mosterd, peper en zout tot het een mooi glad mengsel is en schenk over de salade heen. Serveer met de verse peterselie.
Heerlijk als lunch of bij een zomerse BBQ. Eet smakelijk!
Gebruik je gedroogde rode kidneybonen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de rode kidneybonen een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.