Rode kidneybonen salade met tonijn

Salade | 20 min | 4 personen

Ingrediënten

75 gr Valle del Sole kidneybonen
100 gr gemengde sla
1 selderijstengel (in blokjes gesneden)
2 blikken tonijn op water
300 gr rijst (gekookt)
50 gr mais
1 kleine rode ui
8 cherrytomaatjes
verse peterselie
2 el rijstolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de mais, kidneybonen en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat alles goed afkoelen.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar.
Dressing:
Roer de rijstolie, azijn, mosterd, peper en zout tot het mooi glad is en schenk over de salade heen. Eet smakelijk!

Gebruik je gedroogde rode kidneybonen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de rode kidneybonen een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.