Rode jackfruit curry met wortel en champignons
Hoofdgerecht | 1 uur en 10 min | 4 pers
Ingrediënten
2-4 el olijfolie
250g zilvervliesrijst
400g jackfruit, uit blik
2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
2 rode uien, in kwarten
2 wortelen, in kleine blokjes
2 laurierblaadjes
1 tl tijm, gedroogd of vers
2 tomaten, in blokjes
200 ml rode wijn
500 ml groentebouillon
100g tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
2 theelepels sojasaus
Zout en peper
Optioneel: 3 el. edelgistvlokken
Bereidingswijze
Spoel de jackfruit goed af met water en laat het goed uitlekken. Dit helpt om de ietwat zure smaak van jackfruit te verminderen.
Verhit een grote pan met 2 el olijfolie. Voeg jackfruit toe en bak het voor 3 minuten op middelhoog vuur. Blijft het goed doorroeren. Breng het jackfruit op smaak met een snufje zout en peper. Optioneel: voeg de edelgistvlokken toe en meng het goed door elkaar. Haal het jackfruit uit de pan en doe het even in een kom.
Voeg nog wat olie toe in de pan en bak hierin de knoflook, rode ui en wortels. Bak de groenten tot ze glazig zijn en voeg dan de tijm toe.
Voeg het jackfruit, tomaten, tomatenpuree en rode wijn toe. Laat het 10 minuten sudderen. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
Voeg na 10 minuten de groentebouillon toe, doe de deksel erop en laat het op laag vuur ongeveer 45 minuten uur sudderen. Roer het af en toe goed door.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking. Giet het af als de rijst klaar is en doe het terug in de pan met de deksel erop.
Breng de curry op smaak met paprikapoeder sojasaus, zout en/of peper. Als de curry klaar is, zet dan het vuur uit.
Verdeel de curry over de borden en serveer het met zilvervliesrijst. Tip: Je kunt ook zoete aardappels koken en die serveren bij de curry! Eet smakelijk!
Dit recept is voor ons gemaakt door Lenna van lennaomrani.com