Portugese bakkeljauw met kikkererwten

Hoofdgerecht | 45 min | 4 pers

Ingrediënten

350g gedroogde kikkererwten
1 moot bakkeljauw
4 kruimige aardappelen
2 eieren
Scheutje olijfolie
Scheutje azijn
Peper & zout naar smaak
Verse koriander (of peterselie) naar smaak

Extra toevoeging:
1/4 Bloemkool
1/2 (Rode) ui

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Leg de van het zout losgeweekte moot in een steelpan en top af met koud water, tot de vis onderstaat. Breng het water aan de kook en laat de vis in 20 minuten gaar worden. Na het koken haal je de vis uit het water.

De eieren horen voor dit recept hardgekookt te zijn. Kook ze daarom 8-10 minuten, laat ze schrikken, pel ze en laat ze vervolgens afkoelen. Schil dan de aardappelen en kook deze gaar.

Warm de geweekte kikkererwten op in een pan met een scheut olijfolie. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar in voldoende water.

Als alle onderdelen klaar zijn is het tijd om het bord mooi op te maken. Leg de aardappelen, kikkererwten en bloemkool op een bord, leg de bakkeljauw hier bovenop en besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en peper en zout naar smaak. Vergeet de eieren niet en maak af met de verse koriander en wat fijngesneden ui.

Tip

Bakkeljauw koop je bij de toko, op de markt en bij sommige supermarkten. Om de zoute vis optimaal te laten smaken, is het verstandig om de moot een dag in water te laten weken en het water af en toe te verversen. Zo weekt de zoutkorst los, zodat de zoute smaak minder overheersend is. Wel zo lekker om de vis écht te proeven! Ook de kikkererwten leg je zo’n 6-8 uur van tevoren in water.

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Culy.nl.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten