Wereldse recepten

Linzenballetjes met hummus en couscous

Linzenballetjes met hummus en couscous

Met deze linzenballetjes met couscous zet je een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. De zelfgemaakte hummus maakt dit gerecht helemaal af.
Witte tortilla’s

Witte tortilla’s

Met maar een paar ingrediënten maak je in een mum van tijd je eigen tortilla van witte plata mais! Heerlijk voor bij een chili, als wrap of frituur ze en je hebt een lekkere nacho snack. Wat maak jij ervan?
Traditionele Indiase Dahl

Traditionele Indiase Dahl

Een geurig eenpansgerecht dat binnen een halfuurtje op tafel staat. Ontdek de kracht van eenvoud met deze traditionele Indiase dahl.
Romige chili met witte plata mais en kip

Romige chili met witte plata mais en kip

Deze romige chili met witte mais en kip is heerlijk met rijst of huisgemaakte (witte) tortilla's. De Jalapeño zorgt voor de nodige pit.
Mexicaanse cornbread met spread van Zaalouk

Mexicaanse cornbread met spread van Zaalouk

Dit recept bewijst dat een mix van keukens zo lekker kan zijn : luchtig cornbread uit Mexico gecombineerd met een hartige 'Zaalouk' uit Marokko. Proef het zelf!
Maïscake met Limburgse appelstroop, appel en tijm

Maïscake met Limburgse appelstroop, appel en tijm

Het maïsmeel in deze cake proef je! Het maakt het geheel rijker van smaak dan een cake van ‘gewone bloem’. En je krijgt een mooie gele kleur. De appelstroop maakt het helemaal af.
Mexicaanse cornbread muffins

Mexicaanse cornbread muffins

Cornbread is één van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Deze cornbread muffins zijn lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappel is niet iets wat je direct verwacht in een soep, maar de smaak is fantastisch. De kokosmelk zorgt voor de romige touch. Eenvoudig en net even anders. Probeer 't zelf!
Kruidige kikkererwten curry

Kruidige kikkererwten curry

Curry's zijn makkelijk zelf te maken, zonder kant-en-klare kruidenpasta's. Deze kruidige variant met kikkererwten is heerlijk met naan erbij. Probeer het maar eens uit!
Broodje falafel

Broodje falafel

Een broodje falafel; heerlijk in alle eenvoud. Traditioneel maak je hem van gedroogde kikkererwten en serveer je hem met een romige tahinsaus. Om je vingers bij af te likken!
Witte bonen in tomatensaus met pesto en feta

Witte bonen in tomatensaus met pesto en feta

Deze witte bonen in tomatensaus zien er niet alleen heel Italiaans uit, zo smaken ze ook, dankzij de pesto en feta.
Surinaamse jarpesie moksi alesi

Surinaamse jarpesie moksi alesi

Moksi Alesis; deze Surinaamse klassieker is er in vele varianten. In dit recept maken wij hem met onze Jarpesie bonen. Nyan switi!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten