Wereldse recepten
Ultieme ouderwetse erwtensoep met vlees, spek en worst
Erwtensoep is het lekkerst als je hem een dag eerder maakt. De soep wordt dan nog iets dikker. Lekker met roggebrood en katenspek.
Linzen Shepherd’s pie
Deze shepherd's pie is net even anders dan anders. We maken hem namelijk met groene linzen. Heerlijk voor op een gure herfstdag!
Indiase twist op Ghormeh Sabzi
Met dit recept geven wij een Indiase twist op het Perzische gerecht Ghormeh Sabzi. Heerlijk met zelfgemaakt knoflook naanbrood.
Perzische kruidenstoof met kip en bonen (Ghormeh sabzi)
Ghormeh sabzi is één van de populairste Perzische gerechten; een kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Probeer 'm zelf!
Zeytinyağlı Barbunya | Turkse kievitsbonen
Zeytinyağlı Barbunya is een traditioneel Turks gerecht. Deze bonenschotel van kievitsbonen serveer je koud bij een mezze. Dat is toch het proberen waard?
Witte tortilla’s
Met maar een paar ingrediënten maak je in een mum van tijd je eigen tortilla van witte plata mais! Heerlijk voor bij een chili, als wrap of frituur ze en je hebt een lekkere nacho snack. Wat maak jij ervan?
Traditionele Indiase Dahl
Een geurig eenpansgerecht dat binnen een halfuurtje op tafel staat. Ontdek de kracht van eenvoud met deze traditionele Indiase dahl.
Romige chili met witte plata mais en kip
Deze romige chili met witte mais en kip is heerlijk met rijst of huisgemaakte (witte) tortilla's. De Jalapeño zorgt voor de nodige pit.
Mexicaanse cornbread met spread van Zaalouk
Dit recept bewijst dat een mix van keukens zo lekker kan zijn : luchtig cornbread uit Mexico gecombineerd met een hartige 'Zaalouk' uit Marokko. Proef het zelf!
Maïscake met Limburgse appelstroop, appel en tijm
Het maïsmeel in deze cake proef je! Het maakt het geheel rijker van smaak dan een cake van ‘gewone bloem’. En je krijgt een mooie gele kleur. De appelstroop maakt het helemaal af.
Mexicaanse cornbread muffins
Cornbread is één van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Deze cornbread muffins zijn lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Zoete aardappel is niet iets wat je direct verwacht in een soep, maar de smaak is fantastisch. De kokosmelk zorgt voor de romige touch. Eenvoudig en net even anders. Probeer 't zelf!