Mujadara
Hoofdgerecht | 60 min | 4 pers
Ingrediënten
4 el olijfolie
6 uien in halve ringen
400 g gedroogde groene linzen
1 tl komijnpoeder
zout
200g langkorrelige rijst
½ el maizena
200g Griekse of Turkse yoghurt
1 tl sumak (Midden-Oosterse specerij verkrijgbaar in de toko)
klein bosje munt alleen de blaadjes
klein bosje koriander alleen de blaadjes
Fijngeknipte verse koriander
Bereidingswijze
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er ⅔ van de uien op laag vuur 20-30 minuten in tot ze mooi goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
Doe de linzen in ruim water met het komijnpoeder en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook de linzen rustig ca. 20 minuten. Voeg de gebakken uien en de ongekookte rijst toe aan de linzen en vul indien nodig aan met water – het geheel moet ongeveer een vingerkootje onderstaan.
Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt ca. 15 minuten verder tot de linzen en de rijst gaar zijn en al het water opgenomen is.
Meng intussen de overige uien met de maizena. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak er de uienringen goudbruin en krokant in. Doe de yoghurt in een kom en bestrooi met de sumak. Verdeel de rijst en de knapperige uienringen over borden en garneer met de verse kruiden. Serveer de yoghurt erbij.
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.