Moksi Alesi

Hoofdgerecht | 55 min | 4 pers

Ingrediënten

125g gele spliterwten
1/2 dl olie
125g zoutvlees of gerookte kip
100g ontbijtspek of keukenham, in stukjes
50g droge garnalen
2 kleine tomaten, fijn gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
2 à 3 bouillonblokjes
Zwarte peper
Aromat (smaakverfijner), naar smaak
500 gram basmati rijst
1 groene verse peper

Bereidingswijze

Kook de gele spliterwten gaar maar niet helemaal zacht.

Ontzout het zoutvlees en snijd in stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin het zoutvlees, het ontbijtspek en de garnalen samen met de ui en de tomaat aan.

Voeg de gaar gekookte gele erwten toe, samen met 1 liter water. Laat het geheel opkoken en voeg vervolgens de zwarte peper en de bouillonblokjes toe. Proef even en voeg naar smaak eventueel een beetje aromat toe. Schep de rijst erdoor.

Leg de peper bovenop de rijst en dek af. Laat 30 op een laag vuur garen. Dien op met gebakken kookbananen en een simpele salade van komkommer, tomaat en rode ui.

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Culy.nl.