Mexicaanse gegrilde babymais met bonenpuree
Tussengerecht | 1 uur en 20 min | 4 pers
Ingrediënten
200g gedroogde Valle del Sole zwarte bonen
2 el + extra olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 rode pepers zaadlijsten verwijderd, 1 fijngehakt
en 1 in ringetjes
1 tl korianderzaad
½ tl komijnzaad
750 ml groentebouillon
2 blikken babymaiskolfjes
2 el boter zacht
1 tl gerooktepaprikapoeder
zout en peper
½ bosje koriander alleen de blaadjes
4 bosuitjes in fijne ringen
tortillachips voor erbij
1 citroen in partjes
Bereidingswijze
Spoel een dag van tevoren de bonen onder koud stromend water en laat ze een nacht weken in
koud water.
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit er de knoflook, de fijngehakte rode peper, het koriander- en komijnzaad ca. 2 minuten op laag vuur in. Giet de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de bonen en de groentebouillon toe aan de
pan. Breng rustig aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook de bonen 45- 50 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
Laat intussen de babymais uitlekken en dep de kolfjes goed droog met keukenpapier. Bedruip met wat olijfolie. Gril de maiskolfjes in een hete grillpan tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Leg ze op een bord en bestrijk royaal met de zachte boter. Bestrooi met het gerooktepaprikapoeder, zout en peper.
Giet de bonen af maar bewaar het kookvocht. Pureer het bonenmengsel met een flinke scheut
kookvocht in een keukenmachine. Strijk de bonenpuree uit op een warme schaal. Leg er de maiskolfjes op. Bestrooi met de rode peperringetjes, de koriander en de bosui. Serveer er tortillachips en citroenpartjes bij.
Per portie: ca. 538 kcal
17 g eiwit | 26 g vet | 50 g koolhydraten
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.