Mexicaanse cornbread muffins

Bijgerecht | 40 min. | 12 stuks

Ingrediënten

200 g fijn maismeel (Fioretto)
175g bloem gezeefd
17g bakpoeder
300 ml volle melk
2 eieren geklutst
½ tl paprikapoeder
1 blikje maiskorrels 150g, afgespoeld en goed uitgelekt
1 rode jalapeñopeper, zaadlijst verwijderd, fijngehakt
1 groene jalapeñopeper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
150g cheddar geraspt
10g verse bieslook fijngehakt
4 el olijfolie
zout en peper
12 papieren muffinvormpjes
muffinbakblik met 12 holtes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten met een flinke snuf zout en peper in een grote kom en klop met een garde alles goed door elkaar tot een mooi beslag zonder klontjes. Is het beslag te dik, voeg dan nog een scheutje melk toe.

Leg de vormpjes in de holtes van het bakblik en verdeel het beslag erover. Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Stort de muffins uit het bakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

 

 

 

 

  

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten