Mexicaanse bonensoep
Hoofdgerecht | 30 min | 4 personen
Ingrediënten
50 gr Valle del Sole kikkererwten
50 gr Valle del Sole kidneybonen
500 g tomaten
1 rode paprika
2 tenen knoflook
1 rode ui
paprikapoeder
komijnpoeder
1 bouillonblokje (groenten)
mais (klein blikje)
volkoren wrap
chorizoworst
zure room
avocado
geraspte kaas
Bereidingswijze
Bereid de kikkererwten en bonen zoals op de verpakking staat vermeld.
Fruit de ui in wat rijstolie en voeg daarna de knoflook toe. Doe er paprika- en komijnpoeder bij.
Voeg de tomaten en de paprika erbij en roer goed door. Laat sudderen tot het allemaal goed vochtig wordt (ongeveer 15 minuten).
Schenk er een glas water en bouillonblokje bij. Laat dit nog heel even sudderen tot de smaken goed gemixt zijn.
Pak de staafmixer en mix alles tot een gladde soep.
Gooi vervolgens de bonen, de kikkererwten en de mais er doorheen en laat goed warm worden.
Snijd de wraps in dunne repen, de avocado en chorizo in blokjes.
Doe de soep in een kom, gooi er chorizo blokjes in, doe er wat wrapsrepen en wat stukken avocado overheen.
Decoreer met een kleine lepel zure room en wat geraspte kaas. Doe er eventueel nog wat verse koriander bij.
Tip
Als je van pittig houdt, kun je er in stap 1 ook nog een klein pepertje aan toevoegen.
Gebruik je gedroogde peulvruchten? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.