Linzenburgers
Hoofdgerecht | 25 min | 4 personen
Ingrediënten
100 gr Valle del Sole linzen
175 gr vegetarisch gehakt (fijngehakt)
100 gr geraspte kaas
1 el pindakaas
4 el rijstolie
4 hamburgerbroodjes
sla
2 tomaten
50 gr bloem
Bereidingswijze
Bereid de linzen zoals vermeld op de verpakking totdat ze beetgaar zijn.
Giet deze af en laat ze afkoelen.
Doe de linzen, het vegetarische gehakt, de kaas en pindakaas in de keukenmachine en maal het geheel grof.
Bestuif je handen met bloem en vorm burgers van het linzenmengsel.
Bestuif de burgers met bloem en klop het overtollige bloem eraf.
Verhit de rijstolie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer 6 minuten bruin.
Keer deze halverwege.
Grill de broodjes licht en bestrijk deze met saus naar keuze en beleg deze met sla en tomaat.
Linzenburgers erop en smullen maar.
Gebruik je gedroogde linzen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de kooktijden, zoals vermeld op de verpakking.