Linzenballetjes met hummus en couscous
Hoofdgerecht | 75 min | 2 pers
Ingrediënten
Linzenballetjes
50g gedroogde (donker)groene linzen
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 takje verse rozemarijn, alleen de naalden
4 muntblaadjes
2 eetlepels verse peterselie
2-4 eetlepels volkorenmeel/ boekweitmeel
Olijfolie
Zout en peper
Couscous
250g couscous
2 el olijfolie
Mespuntje zout
750 ml water
Fijngesneden groente en verse kruiden, zoals paprika, courgette, bosui en peterselie
Hummus
1 blik kikkererwten (uitgelekt)
120g lichte tahinpasta
2 el citroensap
2 tenen knoflook
60 ml ijskoud water
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C. Kook de linzen in 25 minuten gaar, giet af en laat afkoelen.
Bak de ui en knoflook met de rozemarijn in wat olijfolie voor 5 minuten. Doe alle ingrediënten voor de linzenballetjes in een blender of keukenmachine met twee eetlepels olijfolie en wat zout en peper naar smaak. Mix tot een samenhangend mengsel. Voeg wat meel toe als het te nat lijkt, maar het mag best sticky zijn. Maak er 10-12 balletjes van en bak deze voor 40 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er een satéprikker schoon uitkomt, zijn ze gaar.
Breng ondertussen voor de couscous 650ml water aan de kook. Meng in een kom de couscous met de olijfolie, wat zout en 100ml water. Doe in een zeef en stoom met de deksel op de pan in 15-20 minuten gaar. Stort de gestoomde couscous in een schaal en roer het los met een vork. Serveer met groente en verse kruiden naar smaak.
Maak tot slot de hummus. Voeg daarvoor alle ingrediënten behalve het water toe aan een keukenmachine of blender. Giet het ijskoude water er beetje voor beetje bij tot de hummus de gewenste dikte heeft.
Serveer de hummus met lekker olijfolie, de couscous en de linzenballetjes.
Dit recept is gemaakt door Miriam van De Veggiereporter.com