Linzen Shepherd’s pie
Hoofdgerecht | 75 min. | 4 pers.
Ingrediënten
200g gedroogde groene linzen
250g kastanje champignons
1 grote winterpeen
1 ui
4 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
200g tomatenblokjes
2 el tahin
1 el sojasaus
600 ml groentebouillon
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gedroogde rozemarijn
een paar takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
800g kruimige aardappelen
2 el boter
60 ml ongezoete melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het maken van de vulling; snijd de kastanjechampignons in stukjes en de winterpeen in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Spoel de linzen af en laat uitlekken.
Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie of boter. Fruit hierin de ui en de winterpeen aan en bak dit goudbruin. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak dit ook nog een paar minuten mee. Doe de tomatenpuree in de pan, samen met de sojasaus, paprikapoeder, rozemarijn en tijm. Bak dit kort mee voordat je de tomatenblokjes, groentebouillon, laurierblaadjes en linzen toevoegt. Laat het geheel circa 30 minuten zachtjes garen. Roer regelmatig door.
Maak ondertussen de aardappelpuree; schil hiervoor de aardappelen en snijd in stukjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, voeg de boter, melk en een snuf zout toe en gebruik een pureestamper om de aardappelen tot een puree te maken.
Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de pan met vulling en roer hier de tahin doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verdeel de vulling over de bodem van een ovenschaal en verdeel daarna de aardappelpuree eroverheen. Gebruik een vork om een patroon op de bovenkant te maken. Zet in de oven voor circa 25 minuten. Wanneer de bovenkant mooi bruin kleurt is de pie klaar. Eet smakelijk!
Dit recept is voor ons gemaakt door Hilde van Healthy Habits.nl