Kurma (vegetarisch)

Hoofdgerecht | 40 min | 4 personen

Ingrediënten

2 wortels, in blokjes gesneden
50g sperziebonen
50g erwten
1 middelgrote aardappel, in blokjes gesneden
1 kleine bloemkool of broccoli, middelgrote roosjes
1 rode ui, fijn gesneden
1-2 tl zout
2 el kokosolie/zonnebloemolie
100 ml santen (kokoscrème)

Om kurmapasta te maken

3 teentjes knoflook
2 cm gember
3 hele zwarte peperkorrels
3 kruidnagel
3 kardemom
1,5 cm kaneelstokje
2 rawit chilipeper, gesneden
2 el vers geraspte kokos

Gemalen specerijen

1/4 tl kurkumapoeder
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl garam masala

Bereidingswijze

Week alle ingrediënten voor de kurma-pasta 10 minuten in warm water. Giet af en meng het dan tot een gladde pasta.

Voeg ondertussen in een wokpan olie toe, gevolgd door gesneden ui. Voeg na 5 minuten aardappelen, broccoli en wortels toe. Kook ze 7-8 minuten onder een deksel.

Voeg sperziebonen en erwten toe en meng dit goed. Voeg vervolgens de kurma-pasta toe samen met zout. Meng goed.

Voeg nu de gemalen kruiden toe aan dit mengsel en voeg 1 kopje water toe en breng het aan de kook. Doe een deksel erop en laat het op middelhoog vuur koken. Voeg na 15 minuten kokoscrème toe en laat nog 5 minuten koken.

Garneer met gehakte korianderblaadjes en serveer de kurma warm met rijst. 

 

 

 

 

 

______________________________________________

Dit recept is voor ons gemaakt door Paulami van Spicetripwithpaulami. Haar Indische achtergrond inspireert haar de lekkerste, kleurrijkste en meest smaakvolle recepten te ontwikkelen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten