Kurma (vegetarisch)
Hoofdgerecht | 40 min | 4 personen
Ingrediënten
2 wortels, in blokjes gesneden
50g sperziebonen
50g erwten
1 middelgrote aardappel, in blokjes gesneden
1 kleine bloemkool of broccoli, middelgrote roosjes
1 rode ui, fijn gesneden
1-2 tl zout
2 el kokosolie/zonnebloemolie
100 ml santen (kokoscrème)
Om kurmapasta te maken
3 teentjes knoflook
2 cm gember
3 hele zwarte peperkorrels
3 kruidnagel
3 kardemom
1,5 cm kaneelstokje
2 rawit chilipeper, gesneden
2 el vers geraspte kokos
Gemalen specerijen
1/4 tl kurkumapoeder
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
Bereidingswijze
Week alle ingrediënten voor de kurma-pasta 10 minuten in warm water. Giet af en meng het dan tot een gladde pasta.
Voeg ondertussen in een wokpan olie toe, gevolgd door gesneden ui. Voeg na 5 minuten aardappelen, broccoli en wortels toe. Kook ze 7-8 minuten onder een deksel.
Voeg sperziebonen en erwten toe en meng dit goed. Voeg vervolgens de kurma-pasta toe samen met zout. Meng goed.
Voeg nu de gemalen kruiden toe aan dit mengsel en voeg 1 kopje water toe en breng het aan de kook. Doe een deksel erop en laat het op middelhoog vuur koken. Voeg na 15 minuten kokoscrème toe en laat nog 5 minuten koken.
Garneer met gehakte korianderblaadjes en serveer de kurma warm met rijst.
______________________________________________
Dit recept is voor ons gemaakt door Paulami van Spicetripwithpaulami. Haar Indische achtergrond inspireert haar de lekkerste, kleurrijkste en meest smaakvolle recepten te ontwikkelen.