Kruidige kikkererwten curry
Hoofdgerecht | 50 min. | 4 pers.
Ingrediënten
1/4 kaneelstokje
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
2 groene kardemom peulen
1/2 tl venkelzaad
3 kruidnagel
1 zwarte kardemom
2-3 gedroogde rode peper
800g Valle del Sole kikkererwten uit blik (uitgelekt)
3 eetlepels kokos- of plantaardige olie
1 tl garam masala
1/2 1 tl chilipoeder
2 grote uien fijngesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
1-2 inch gember
1 blik geplette tomaten
2-3 rode of groene chilipepers (fijngehakt)
2 tl tomatenpuree
1/4 – 1/2 tl zout
1 tl suiker
2-4 eetlepels Valle del Sole kokosmelk
korianderblaadjes (gehakt)
Bereidingswijze
Rooster de hele kruiden tot de geuren vrijkomen en maal dit fijn. Verhit de olie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Voeg gember en knoflook toe en roerbak totdat de geuren vrijkomen.
Zet het vuur laag en voeg de fijngemalen kruidenmix toe samen met de kurkuma, chilipoeder en garam masala. Meng het goed. Voeg de tomatenpuree toe en roer totdat het één geheel wordt.
Doe de geplette tomaten, zout, suiker en limoensap erbij. Laat de jus even sudderen voordat je de kikkererwten toevoegt. Als de jus is ingedikt doe je er water bij. Laat dit een kwartier sudderen.
Roer de gehakte chilipepers erdoor en laat het 5-10 min koken. Tijd om te proeven! Mist er nog wat zout, suiker of chilipoeder? Voeg eventueel wat extra toe, afhankelijk van jouw smaak. Schenk de kokosmelk erin en laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
Strooi de gehakte korianderblaadjes erover. Serveer met naan.
Dit recept is gemaakt door Geetha van @sugarlemon_
Gebruik je gedroogde peulvruchten? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.