Kokos lime cheesecake

Bijgerecht | 20 min (40-45 min baktijd)

Ingrediënten

Bodem

200g Valle del Sole kikkererwten
100g dadels (zonder pitten en geweld)
50g havermout

Vulling

400g roomkaas naturel
200ml Valle del Sole kokosmelk
4 eieren
1 tl limoensap
Rasp van een hele limoen
50g suikervervanger of honing
250g kokosrasp
100 g kokosmeel

Benodigdheden

1 taartvorm 28 cm
garde of keukenmixer
eetlepel
pannenlikker of spatel
Rond glas
2 mengkommen

 

Bereidingswijze

Begin met het voorbereiden van de no bake bodem. Wel de dadels in een kom met warm water voor ongeveer 10 minuten. Lek de kikkererwten uit en was deze. Droog de kikkererwten voor de volgende stap. Maal de kikkererwten fijn in een keukenmachine en voeg hier de havermout aan toe. Verwijder het water van de dadels en voeg ook de dadels toe aan de keukenmachine. Maal alle ingrediënten voor de bodem samen in de keukenmachine tot een deeg. Wanneer het deeg voor de bodem tot één geheel gekomen is, is het deeg goed.

Druk met je vingers of de onderkant van een glas het deeg in de bakvorm glad. Zet de vorm daarna aan de kant.

Bereid de kokos lime cheesecake vulling voor. Schep de roomkaas in een mengkom en voeg hier de geraspte limoenschil aan toe. Doe hier vervolgens de eieren bij. Klop dit glad met een garde of handmixer. Wanneer dit mengsel glad is kun je de overige vloeibare ingrediënten toevoegen. Giet de kokosmelk en limoensap erbij en klop dit glad. Voeg daarna de kokosmeel en suikervervanger toe en combineer tot alles samen is gekomen.

Giet de vulling in de vorm en zet deze voorzichtig in de oven. Bak deze op 180 graden voor 40 tot 45 minuten. Controleer of de cheesecake gaar is door rustig erop te drukken. Is het midden van de cheesecake licht zacht en de buitenranden gaar? Dan is de cheesecake klaar om uit de oven gehaald te worden.

Wanneer de cheesecake volledig is afgekoeld kun je hier wat kokosrasp op strooien ter garnering. Snijd limoen in plakjes om de cheesecake te versieren.

Gebruik je gedroogde kikkererwten? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de kikkererwten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.

Dit recept is voor ons gemaakt door Mina van lifewithmina 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten