Knoflook naan
Bijgerecht | 45 min. (excl. wachttijd) | 12 stuks
Ingrediënten
60 ml warm water
1 el suiker
7g ( 1 zakje) gedroogde gist
150g volle yoghurt
170 ml warme melk
5 ml plantaardige olie
545g tarwe bloem
1 tl zout
Topping
150g gesmolten boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
Verse Koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Meng in een kom gist, suiker en water en zet voor ongeveer 10 minuten opzij totdat het begint te schuimen.
Meng in een grote kom de bloem en het zout.
Meng warme melk, yoghurt en olie door elkaar en voeg toe aan het gistmengsel. Giet alles bij de bloemmix en roer totdat er een deeg ontstaat, gebruik hiervoor een keukenmachine met deeghaak.
Als er een deeg is gevormd, kneed nog ongeveer 4-5 minuten verder tot het deeg glad is. Leg het deeg in de licht geoliede kom, dek af met een theedoek en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld, ongeveer 1 tot 1 ½ uur.
Kneed het kort, verdeel het in 12 stukken, vorm elk stuk tot een bal en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met de theedoek, laat nog 15-20 minuten rusten.
Rol elke bal uit in rondjes. Leg de naan op de hete koekenpan of tawa, kook tot er zich grote bubbels vormen en draai en kook nog een minuut of twee.
Verwijder en bestrijk de naan met de mengsel van gesmolten boter, knoflook en koriander en serveer warm.
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met @Sugarlemon__.