Italiaanse bolognese pasta met linzen

Hoofdgerecht | 60 min. | 4 pers.

Ingrediënten

80 gram Valle del Sole Linzenmix 
1 ui
2 wortels
1 stengel bleekselderij
2 blikjes gepelde tomaten (of fles passata)
2 el tomaten puree
100ml rode wijn
1 scheutje olijfolie
naar smaak zout en peper 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Snijd de ui, wortel en bleekselderij zo fijn mogelijk. Zeef de blikken gepelde tomaten. Je kunt ook een fles passata gebruiken.

Fruit de ui in olijfolie samen met de wortel en bleekselderij. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1
minuut mee. Blus af met rode wijn. Dit mag je overslaan wanneer je een kindvriendelijke versie wilt. Voeg de gezeefde tomaten of passata toe.

Spoel de linzen goed af onder stromend water, en doe ze bij de saus. Maak de saus verder op smaak met royaal zout en peper. Laat de saus een klein uurtje zachtjes pruttelen met de
deksel op de pan en met de pollepel ertussen. De linzen zullen zachtjes garen en de saus indikken.

Kies je favoriete pasta. Kook deze in gezouten water tot het ‘al dente’ is. Na het afgieten roer je de pasta door de saus. Serveer eventueel met lekkere Parmezaanse kaas.

Buon Appetito!

 

 

Dit recept is voor ons gemaakt door de Cookingqueens.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten