Indiase twist op Ghormeh Sabzi

Hoofdgerecht |  120 min. | 4-6 pers.

Ingrediënten

200g gedroogde rode kidneybonen (spoel de bonen af en week in koud water voor 12 uur)
600g Lamsvlees in stukken gesneden
2 tl knoflook (fijn geraspt)
1 tl gember (fijn geraspt)
¼ tl gemalen komijn
¼ tl garam masala
½ tl zout
¼ tl Cayennepeper of chili poeder
½ tl gemalen peper
2 el volle yoghurt
250 ml krachtige groente bouillon
2 grote uien (fijngesnipperd)
2-3 knoflook (fijngehakt)
2 tl kurkuma
1 el gedroogde fenegriek blad
1 tl tomaten puree/pasta
2-3 gedroogde limoen
10 lente uitjes (fijn gesneden)
100g verse Koriander (fijngehakt)
100g platte peterselie (fijngehakt)
100g spinazie (fijngehakt)

Bereidingswijze

Marineer de lamstukken met gember, knoflook, komijn, garam masala, zout, yoghurt, chili poeder en zwarte peper.

Giet de bonen in een pan met ruim vers water en breng aan de kook op een laag vuur voor ongeveer 1 uur. Giet af en zet apart.

Verhit olie in een braadpan en fruit de ui, tot deze zacht en glazig is, voeg de kurkuma en daarna de tomatenpuree toe, blijf roeren, voeg de lam toe, kook tot deze bedekt is met het tomaten-kurkumamengsel en aan alle kanten bruin is (ongeveer 8 tot 10 minuten).

Voeg nu de gedroogde limoen, de bouillon en 50 – 100ml water toe, kook de lam op laag vuur voor ongeveer 50 -60 minuten. Roer om de 20 minuten, voeg een beetje water toe als het nodig is.

Verhit 2el olie in een koekenpan, fruit de lente ui, spinazie, koriander en peterselie tot deze zacht is. Voeg het groene kruidenmengsel samen met het gedroogde fenegriek blad door de stoof en kook nog 30 -35 minuten, verwarm de kidneybonen in de laatste 5 minuten mee met de stoof. Proef de stoof en voeg indien nodig zout en peper toe.

Serveer met warme zelfgemaakte knoflook naanbroodjes en komkomer raita.

 

 

 

 

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met @Sugarlemon__.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten