Indiase Dahl met geroosterde bloemkool

Hoofdgerecht | 50 min. | 4 pers.

Ingrediënten


200g Valle del Sole rode linzen

1 kleine bloemkool
2 handjes spinazie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 stukje gember (circa 1 cm)
1 rode peper
1 el garam masala
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
500ml groentebouillon
200ml kokosmelk

Extra

naanbrood
limoen
koriander
sesamzaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Meng de bloemkool met het paprikapoeder, een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid de bloemkool over een bakplaat en zet in de oven voor circa 25 minuten. Draai halverwege een keer om.

Snipper de ui, snijd de knoflook, peper en gember fijn. Spoel de rode linzen af en laat uitlekken. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui, knoflook, peper en gember aan. Voeg vervolgens de garam masala, kerrie en komijn toe en bak dit op laag vuur even mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak dit ook nog circa 2 minuten mee.

Voeg de bouillon, kokosmelk en rode linzen toe en laat dit circa 25 minuten op laag vuur zachtjes garen totdat de Dahl is ingedikt. Voeg op het einde de spinazie toe en roer dit door de Dahl zodat de spinazie slinkt.

Serveer de Dahl met de geroosterde bloemkool, naanbrood, limoen, koriander en sesamzaad.

 

Dit recept is gemaakt door de Hilde van Hilde Healthy Habits.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten