Huevos Rancheros
Ontbijt | 40 min. | 2 pers.
Ingrediënten
1 blikje Valle del Sole zwarte bonen
2 blikjes kerstomaten
Halve rode ui
2 tenen knoflook
Scheutje olijfolie
Klein bosje peterselie/ koriander
1 Limoen
Stukje rode peper (bepaal zelf hoe pittig je het wilt)
3 Eieren
Extra
Tortilla chips
Klein stukje Feta
Bereidingswijze
Snijd de ui, stukje rode peper en knoflook fijn. Bak dit zachtjes in olijfolie.
Spoel de bonen om met water. Voeg de tomaten en zwarte bonen toe aan het ui-, peper- en knoflookmengsel. Verdun de saus met een beetje water, dan kan dit 20 minuten zachtjes pruttelen samen met fijn gehakte peterselie (of koriander) en wat zout en peper naar smaak.
Wanneer de saus lekker op smaak gekookt is maak je drie of meer kuiltjes in de saus. In ieder kuiltje leg je een ei. Laat dit garen op het vuur. Je kunt nog een harde witte kaas bijvoorbeeld feta erover strooien. Heb je een oven bestendig pannetje dan mag deze ook in de oven.
Serveer met een lekker stuk brood, tortilla wraps of maak van de wraps tortilla chips. Een goede guacamole smaakt er ook verrukkelijke bij. Knijp wat limoensap erover en wat verse peterselie of
koriander voor de finishing touch.
Gebruik je gedroogde zwarte bonen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de zwarte bonen een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.
Dit recept is voor ons gemaakt door de Cookingqueens.