Hollandse erwtensoep
Hoofdgerecht | 60 min | 4 personen
Ingrediënten
350g Valle del Sole groene spliterwten
1,5l kraanwater
2 schouderkarbonades
1 knolselderij
2 dikke preien
40g selderij
1 winterpeen
1 rookworst
1 laurierblaadje
1 el zout
Bereidingswijze
Laat de spliterwten weken zoals vermeld op de verpakking.
Breng in een grote pan het water met het zout en de groene spliterwten aan de kook. Voeg de karbonades en laurier hieraan toe en laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Schil intussen de knolselderij en de winterpeen en snijd beide in blokjes. Snijd de prei in ringen en snijd de selderij fijn. Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in blokjes.
Roer het vlees, de knolselderij, wortel, prei en selderij door de soep. Voeg ook de rookworst toe en laat dit geheel nog 20 minuten zacht doorkoken en roer dit regelmatig door. Haal de rookworst uit de pan, snijd deze in plakjes en voeg deze weer toe.
Tip
Houd naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de spliterwten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.