Groene Linzen salade met avocado en feta
Salade | 20 min | 4 personen
Ingrediënten
200 gr Valle del Sole groene linzen
2 avocado’s of 1 pruim
60 gr hele gebrande hazelnoten
150 gr feta
75 gr rucola
3 el hazelnootolie
4 el rijstolie
3 el balsamico azijn
scheutje honing
1 kleine rode ui
zout en peper
Bereidingswijze
Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was terwijl de linzen opstaan de sla en laat dit goed uitlekken.
Snijd de avocado’s/pruim in blokjes en snipper de rode ui.
Doe de linzen in de zeef en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de nog warme linzen (als ze koud zijn hecht de olie niet) in een schaal met de rijstolie, de hazelnootolie, de balsamico azijn, de honing, zwarte peper en een beetje Himalaya zout.
Meng alle ingrediënten en strooi de blokjes feta erover.
Tip
Je kunt deze salade ook als lunchgerecht bereiden. Voeg wat gerookte kip en/of snoeptomaatje toe en meng eventueel wat meer azijn door de salade.
Gebruik je gedroogde linzen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de kooktijden, zoals vermeld op de verpakking.