Groene Linzen salade met avocado en feta

Salade | 20 min | 4 personen

Ingrediënten

200 gr Valle del Sole groene linzen
2 avocado’s of 1 pruim
60 gr hele gebrande hazelnoten
150 gr feta
75 gr rucola
3 el hazelnootolie
4 el rijstolie
3 el balsamico azijn
scheutje honing
1 kleine rode ui
zout en peper

Bereidingswijze

Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was terwijl de linzen opstaan de sla en laat dit goed uitlekken.
Snijd de avocado’s/pruim in blokjes en snipper de rode ui.
Doe de linzen in de zeef en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de nog warme linzen (als ze koud zijn hecht de olie niet) in een schaal met de rijstolie, de hazelnootolie, de balsamico azijn, de honing, zwarte peper en een beetje Himalaya zout.
Meng alle ingrediënten en strooi de blokjes feta erover.

Tip

Je kunt deze salade ook als lunchgerecht bereiden. Voeg wat gerookte kip en/of snoeptomaatje toe en meng eventueel wat meer azijn door de salade.

Gebruik je gedroogde linzen? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de kooktijden, zoals vermeld op de verpakking.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten