Geroosterde kikkererwten
Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje |35 min | 4 personen
Ingrediënten
350 gr Valle del Sole kikkererwten
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
zout naar smaak
2 el rijstolie
1 tl citroensap
Bereidingswijze
Bereid de kikkererwten zoals op de verpakking staat vermeld.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het bakblik of rooster met bakpapier.
Meng alle specerijen met het zout, de rijstolie en citroensap in een kom en voeg de kikkererwten hieraan toe.
Meng dit, zodat de kikkererwten rondom ingevet zijn met een laagje olie.
Spreid de ingevette kikkererwten helemaal uit in het bakblik of op de bakplaat, zodat ze naast elkaar liggen.
Schuif ze voor ongeveer 30 minuten in de oven en schep dit regelmatig om.
Tip:
In plaats van paprikapoeder kun je ook andere specerijen gebruiken zoals komijn, kerrie, tandoori of een bijzondere Turkse kruidenmix als Ras el Hanout.
Gebruik je gedroogde kikkererwten? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de kikkererwten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.