Gele spliterwtensoep
Voorgerecht | 25 min (50 min doorkoken) | 2 personen
Ingrediënten
Valle del Sole 350 gr gele spliterwten
2 stengels bleekselderij
2 uien
250 gr gerookte ham
1 liter kippenbouillon
Kruiden zoals tijm en marjolein naar smaak
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Laat de spliterwten weken, zoals vermeld staat op de verpakking.
Snij hierna de bleekselderij en ui.
Verhit olijfolie in een grote pan.
Voeg de bleekselderij, ui en kruiden toe en bak dit 10 minuten tot alles zacht is. Af en toe roeren.
Voeg de geweekte gele spliterwten toe, de gerookte ham en de kippenbouillon, breng dit geheel aan de kook met een deksel op de pan en laat 50 minuten zachtjes koken tot de erwten zacht zijn.
Haal de ham eruit en snij deze fijn.
Pureer de erwten en voeg de ham toe en peper en zout naar smaak.
Houd naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden van gele spliterwten, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de gele spliterwten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.