Flatbread met rode linzenspread
Lunch | 80 min | 6 stuks
Ingrediënten
Voor de flatbreads
300 gram witte tarwebloem
7 gram gedroogde gist
1 tl kristalsuiker
¼ tl keukenzout
120 ml lauwwarm water
4 el plantaardige yoghurt (kokosyoghurt bij voorkeur)
1 el olijfolie
Voor de spread
100g Valle del Sole rode splitlinzen
200 ml water
2 trostomaten
1 rode ui
2 el kappertjes
2 vijgen
2 el granaatappelpitjes
1 el grof gehakte verse basilicum
Benodigdheden
Koekenpan
Keukenmixer (optioneel)
Steelpan
Zeef
Bereidingswijze
Begin met het deeg voor de flatbreads. Meng het lauwwarme water met suiker en gist en laat 10 minuten staan tot het begint met schuimen.
Meng in een grote mengkom bloem en zout.
Giet het gistmengel bij het bloem, samen met de plantaardige yoghurt en de olie. Kneed tot een soepel deeg. Met de keukenmachine is dit circa 5 minuten, met de hand 10.
Vet de binnenkant van de kom lichtjes in met olie en dek losjes af met een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een tochtvrije, warme plek. Ga intussen verder met de linzen.
Spoel de linzen goed af onder koud water.
Doe ze in de pan en giet er 200 ml schoon water bij.
Laat 20 minuten koken op laag vuur. Check regelmatig of er nog voldoende vocht bij zit. Laat daarna circa 15 minuten afkoelen.
Snijd de tomaten, ui en de kappertjes fijn en doe deze in een kom.
Is het deeg verdubbeld in volume? Dan is het klaar om te bakken. Verdeel in 6 stukken en maak er met je hand platte ovale broden van. Hoe dunner, hoe beter.
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan warm is, doe je er een flatbread in. Bak tot je kleine bellen zit ontstaan. Draai dan om en bak ook die kant. Bewaar de flatbreads op een bord met een droge theedoek. Herhaal tot je 6 flatbreads hebt.
Meng de linzenpuree met de tomaten, ui en kappertjes. Verdeel over de flatbreads.
Snijd de vijgen in plakjes en verdeel over de linzenspread. Maak af met basilicum en granaatappelpitjes.
______________________________________________
Dit recept is voor ons gemaakt door Judith van My Food Blog.nl Haar multiculturele achtergrond en vele reizen inspireren haar voor de lekkerste gerechten die toegankelijk zijn voor iedereen.