Drie bonen paella

Hoofdgerecht | 2 uur en 15 min (excl. weektijd) | 4 pers

Ingrediënten

100g gedroogde tuinbonen
100g gedroogde limabonen
100g gedroogde kikkererwten
olie om te bakken
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
3 geroosterde paprika’s pot, uitgelekt en in reepjes
225 g tomatenblokjes blik
een paar draadjes saffraan
1 tl gerookte paprikapoeder
400 g paella-rijst
50 g doperwten diepvries
750 ml groentebouillon
1 citroen in partjes
een handje peterselie alleen de blaadjes, grofgehakt
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Week de bonen en de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng
de peulvruchten in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 60-90 minuten gaar. Giet af.

Verhit een scheut olie in een grote paella- of wokpan op laag vuur (gebruik evt. een vlamverdeler) en fruit er de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook, de groene peper, de paprika, de tomaten blokjes, de saffraan en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rij st toe en bak
al roerende 2 minuten verder. Giet de bouillon erbij en voeg de peulvruchten toe.

Breng het geheel rustig aan de kook en dek de pan af met aluminiumfolie. Laat op laag vuur ca.
20 minuten rustig garen.

Haal het folie eraf, roer de doperwten door de paella en dek weer af met het folie. Laat nog ca.
10 minuten rustig verder garen. Draai het vuur uit en laat de paella nog ca. 5 minuten afgedekt staan.

Haal het folie van de pan en garneer de paella met de citroen en de peterselie.

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten