Cowboy beans
Hoofdgerecht | 1 uur en 45 min (excl. weektijd) | 4 pers
Ingrediënten
200 g gedroogde kidneybonen
200 g gedroogde witte bonen
olie om te bakken
400g (vegetarisch) gehakt
175g (vegetarische) spekjes
1 ui gesnipperd
1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
250g kastanjechampignons in plakjes
2 el rietsuiker
150 ml smokey BBQ-saus
2 el appelstroop
1 el Engelse mosterd
1 el bonenkruid
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Week de bonen apart van elkaar 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af. Doe de
kidneybonen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de witte bonen toe en kook ca. 40 minuten rustig verder tot alle bonen beetgaar zijn. Giet de bonen af.
Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak er het (vegetarisch) gehakt en
de (vegetarische) spekjes in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder.
Voeg de overige ingrediënten inclusief de gekookte bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 30 minuten rustig koken op laag vuur.
Lekker met knapperig stokbrood.
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.