Chili con carne

Hoofdgerecht | 45 min | 4 personen

Ingrediënten

300 gr Valle del Sole rode kidneybonen
2 uien
2 teentjes knoflook
800 gr verse tomaten in blokjes gesneden
klein blikje mais
2 puntpaprika’s in blokjes gesneden
1 el rijstolie
1 tl chilipoeder
1 rode peper
1 tl komijnpoeder
peper en zout
500 gr rundergehakt
verse koriander

Bereidingswijze

Bereid de kidneybonen zoals op de verpakking staat vermeld.
Hak de uien en knoflook fijn en fruit ze in een eetlepel rijstolie tot ze zacht zijn.
Voeg de rode peper, chilipoeder, komijn, peper en zout toe.
Voeg het gehakt toe en rul het tot alles goed bruin is.
Bak ondertussen de tomaten in een andere pan tot ze goed gaar zijn. Als alles gaar is, mix dit met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg daarna de tomatensaus en de paprika toe aan het gehakt en laat rustig sudderen (ongeveer 20 minuten tot een half uur, tot de smaken goed vermengd zijn).
Voeg dan als laatste de kidney bonen en mais toe en laat deze ook nog even goed warm worden.
Maak af met verse koriander.

Tip

Heerlijk met een stukje brood of een kom rijst.

Gebruik je gedroogde peulvruchten? Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.