Carrotcake

Taart | 80 min. | 1 taart

Ingrediënten

400g wortels
50 gram Valle del Sole kokosolie
75g dadels
2 bananen
4 eieren
200g amandelmeel
10g bakpoeder
75g walnoten
Koek- en speculaaskruiden
100g zuivelspread (light)
Zoetstof (vloeibaar)

 

 

Bereidingswijze

Rasp de wortel. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de bananen, eieren, dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine en pureer dit fijn. Voeg dit mengsel toe aan de geraspte wortel en meng dit door elkaar.

Voeg hierna alle droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar.

Hak de walnoten fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Als alles goed door elkaar is gemengd doe je het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak je het af in 60 minuten op 200 graden.

Als je cake klaar is laat je hem goed afkoelen. Ondertussen kan je het ‘glazuur’ maken met de zuivelspread en zoetstof. Smeer dit over je carrotcake en garneer af met walnoten.

Dit recept is ontwikkeld door Fitfood.dioon.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten