Carrotcake
Taart | 80 min. | 1 taart
Ingrediënten
400g wortels
50 gram Valle del Sole kokosolie
75g dadels
2 bananen
4 eieren
200g amandelmeel
10g bakpoeder
75g walnoten
Koek- en speculaaskruiden
100g zuivelspread (light)
Zoetstof (vloeibaar)
Bereidingswijze
Rasp de wortel. Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe de bananen, eieren, dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine en pureer dit fijn. Voeg dit mengsel toe aan de geraspte wortel en meng dit door elkaar.
Voeg hierna alle droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
Hak de walnoten fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Als alles goed door elkaar is gemengd doe je het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak je het af in 60 minuten op 200 graden.
Als je cake klaar is laat je hem goed afkoelen. Ondertussen kan je het ‘glazuur’ maken met de zuivelspread en zoetstof. Smeer dit over je carrotcake en garneer af met walnoten.
Dit recept is ontwikkeld door Fitfood.dioon.