Brownie van rode linzen
Tussendoortje | 25 min (40 min in de oven | 10-20 min. kooktijd) | 4 personen
Ingrediënten
400 gr Valle del Sole rode linzen
130 gr voorgekookte stukjes rode biet
2 (over) rijpe bananen in stukjes
3 eieren
4 el maple syrup (of 2 el kokosbloesemsuiker)
2 el Valle del Sole kokosolie
25 gr hazelnoten (fijngehakt)
25 gr pecannoten (fijngehakt)
25 gr walnoten (fijngehakt)
4 el cacao
Bereidingswijze
Bereid de linzen zoals vermeld staat op de verpakking en laat ze uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 200 Celcius. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Pureer de linzen samen met de eieren tot een glad beslag. Let op dat er geen stukjes in zitten.
Voeg de bieten en bananenstukjes toe en ga verder met het pureren van het beslag.
Voeg de maple syrup, cacao en kokosolie toe en pureer het beslag opnieuw tot het glad is.
Voeg de fijngehakte noten toe en roer dit er kort doorheen.
Doe het beslag in de beklede vorm en bak het in 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in blokjes.
Variatietip
Vervang de bietjes en noten voor:
40 g dadels en
40 g chocolade
100 g amandelmeel
1,5 tl bakpoeder