Bloemkool curry met soja stukjes
Hoofdgerecht | 30 min | 4 pers
Ingrediënten
1 kleine bloemkool
75 gr Valle Del Sole soja stukjes
130 gr doperwten
1 witte ui
2 tenen knoflook
3 el kerriepoeder
35 gr tomatenpasta
250 ml kokosmelk
250 ml groentebouillon
3 el (rijst)olie
zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Week de soja stukjes volgens de verpakking en knijp deze goed uit.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en zet deze apart.
3. Snipper de ui en knoflook. Zet dan een diepe pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in
(rijst)olie. Wanneer de uien glazig zijn kan de kerriepoeder en tomatenpasta erbij. Schep goed om.
4. Voeg dan de bloemkoolroosjes en soja stukjes toe. Zorg ervoor dat deze goed worden opgenomen
in het kerrie mengsel.
5. Voeg dan de groentebouillon en kokosmelk toe. Houd een klein beetje kokosmelk over voor de garnering. Laat het geheel voor 10 minuten sudderen (met de deksel op de pan) op een laag tot matig vuur.
6. Na 10 minuten voeg je de doperwten toe. Kook het geheel nog 5 minuten op een hoog vuur (zonder deksel op de pan) zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met zout en peper.
7. Garneer de curry met een scheut kokosmelk, verse koriander/peterselie en serveer met rijst of
naan. Ook lekker in een wrap!
Extra lekker:
– Food blogger Nandita gebruikte voor dit gerecht in plaats van kerriepoeder Hindoestaanse masala. Deze kun je vinden bij de Surinaamse winkels of toko’s.
– De zwarte zaadjes op de foto is Nigella zaad en geeft een lekkere smaak en bite aan het gerecht.
Variatietips:
– Voeg een rode chilipeper toe voor meer pit.
– Varieer met groentes zoals paprika, winterpeen of broccoli.
– Mix met aardappelpuree en maak zo een overheerlijke curry stamppot.
————————————————————————————
Dit recept is voor ons gemaakt door Nandita van The Spiced Chickpea. Haar recepten staan bekend om de smaakexplosies die de combinatie van kruiden en verschillende culturele invloeden veroorzaken..