Arepas met zoete aardappel en frisse salsa

Lunchgerecht | 35 min (40 min. voorbereiding) | 4 personen

Ingrediënten

Arepas

550 gram Fioretto maismeel
600 ml lauwwarm water
1 tl keukenzout
1 tl olijfolie + extra om in te bakken

Guacamole

1 rijpe avocado
½ trostomaat
1 teentje knoflook
½ rode ui
Sap van 1 limoen
Snufje zout

Salsa

1 trostomaat
1 rode ui
50 gram ananasblokjes
3 takjes koriander
1 jalapeno peper

Verder nodig

2 medium zoete aardappels
1 tl pimenton dulce (gerookt paprikapoeder)
½ tl komijn
¼ tl chipotle of chilipoeder

Keukenbenodigdheden

Grill- of koekenpan
Staafmixer

Bereidingswijze

1.Kook het maismeel 40 minuten in ruim kokend water. Giet daarna af.
2. Meng alle ingrediënten voor de arepas in een grote mengkom. Laat dit 10 minuten staan zodat het maismeel goed het vocht op kan nemen.
3. Ga intussen door met de zoete aardappel. Schil deze en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Meng de zoete aardappelblokjes met de pimenton, komijn en chipotle. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en bak de aardappelblokjes in 7-10 minuten gaar.
4. Roer vervolgens met een pollepel door het maismengsel totdat het een egaal deeg is geworden. Is het te brokkelig geworden? Voeg dan een klein beetje water toe. Als het nog te nat is, voeg je extra maismeel toe.
5. Vorm circa 12 bolletjes van het deeg en druk deze met je hand plat tot ongeveer 0,5 centimeter dik.
6. Verhit een koekenpan of grillpan. Giet wat olie in de pan en leg drie arepas in de pan. Bak aan beide kanten circa 4 minuten. Herhaal tot je alle arepas hebt gebakken.
7. Maak een salsa door de tomaat, ui, jalapeno en koriander in blokjes te snijden. Als de ananasblokjes te groot zijn, snijd je ook deze kleiner. Meng de ingrediënten in een kom en zet apart.
8. Maak de guacamole in een staafmixer. Halveer de avocado, snijd de tomaat, knoflook en ui grof. Voeg zout toe en pureer.
9. Snijd nu de arepas doormidden (als een broodje) en beleg met guacamole, zoete aardappel en salsa.

 ______________________________________________

Dit recept is voor ons gemaakt door Judith van My Food Blog.nl Haar multiculturele achtergrond en vele reizen inspireren haar voor de lekkerste gerechten die toegankelijk zijn voor iedereen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten