Antilliaanse rode kidneybonensoep

Soep | 90 min | 6 porties

Ingrediënten

500g droge rode kidneybonen, geweekt
300g gerookte varkensstaart (optioneel)
500g zoutvlees
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
1 tomaat, in blokjes
2 takjes bladselderij, versneden
1 winterwortel, in stukjes
1 el kristalsuiker
20g roomboter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Laat de kidneybonen minstens een nacht in ruim water weken. Om het proces te versnellen, kun je een mespuntje baksoda toevoegen. Snijd de varkensstaart en het zoutvlees in blokjes van 2 cm. Laat ook deze stukjes een nacht in ruim water weken. Giet daarna het water af.

Doe het vlees (zonder het water) samen met de teentjes knoflook in een grote pan en voeg opnieuw water toe. Kook zo’n 60 minuten op laag vuur tot de varkensstaart zacht en gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.

Proef het zoutgehalte van het water. Wanneer het water te zout is, verwijder dan 1 kopje water uit de pan en voeg 1 kopje vers water toe. Herhaal dit proces tot de smaak goed is.

Voeg nu de kidneybonen, de ui, de selderij, de tomaat, de wortel, de suiker en de boter toe en kook de soep op laag vuur totdat de kidneybonen gaar zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Hierdoor wordt de soep lekker dik.

Serveer de soep warm, eventueel over wat gekookte rijst. Voeg na het opdienen eventueel meer suiker naar smaak toe.

_____________________________________________

Dit recept is voor ons gemaakt door Jurino Ignacio, geboren en getogen op Curaçao en oprichter van Antilliaans-eten.nl. Hij is een groot liefhebber van de cultuur en de keuken van de Antillen en dat proef je!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten