Wereldse recepten

Pastel de Milho

Pastel de Milho

In Kaapverdië kom je de Pastel de Milho op bijna elke straathoek tegen, langs de weg op een festival en zelfs op de markt. Maak ze nu zelf!
Pandancake

Pandancake

Pandancake is een zijdezachte, luchtige cake, felgroen van kleur. Wij serveren hem onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren!
Kruidige gele erwtensoep met kip

Kruidige gele erwtensoep met kip

Deze erwtensoep van gele spliterwten gecombineerd met kleurige wortel, zoete aardappel, currypasta en kip is een soep waarvan je blijft eten!
Stoofschotel van zwarte oogbonen

Stoofschotel van zwarte oogbonen

Een stoofschotel vol smaak, kruiden en zwarte oogbonen. Het recept is helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans en vegetariërs.
Vegan erwtensoep

Vegan erwtensoep

Natuurlijk kun je erwtensoep ook vegetarisch of vegan maken. Deze vegan versie is goed gevuld, stevig en vol van smaak. Het geheim? Misopasta en soja stukjes.
Knoflook naan

Knoflook naan

Zelfgemaakte knoflook naan, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Lees het recept er laat je verrassen door de eenvoud en heerlijke smaak.
Ghormeh sabzi met aubergine en kikkererwten

Ghormeh sabzi met aubergine en kikkererwten

De Perzische Ghormeh sabzi krijgt in dit recept een Surinaamse twist door het toevoegen van rundvlees, aubergine en kikkererwten.
Ultieme ouderwetse erwtensoep met vlees, spek en worst

Ultieme ouderwetse erwtensoep met vlees, spek en worst

Erwtensoep is het lekkerst als je hem een dag eerder maakt. De soep wordt dan nog iets dikker. Lekker met roggebrood en katenspek.
Linzen Shepherd’s pie

Linzen Shepherd’s pie

Deze shepherd's pie is net even anders dan anders. We maken hem namelijk met groene linzen. Heerlijk voor op een gure herfstdag!
Indiase twist op Ghormeh Sabzi

Indiase twist op Ghormeh Sabzi

Met dit recept geven wij een Indiase twist op het Perzische gerecht Ghormeh Sabzi. Heerlijk met zelfgemaakt knoflook naanbrood.
Perzische kruidenstoof met kip en bonen (Ghormeh sabzi)

Perzische kruidenstoof met kip en bonen (Ghormeh sabzi)

Ghormeh sabzi is één van de populairste Perzische gerechten; een kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Probeer 'm zelf!
Zeytinyağlı Barbunya | Turkse kievitsbonen

Zeytinyağlı Barbunya | Turkse kievitsbonen

Zeytinyağlı Barbunya is een traditioneel Turks gerecht. Deze bonenschotel van kievitsbonen serveer je koud bij een mezze. Dat is toch het proberen waard?