Wereldse recepten
Carrotcake is een taart die altijd kan. Wij combineren wortels, dadels en bananen met kokosolie. Zo krijg je een heerlijke smeuïge taart!
Deze Antilliaanse kidneybonensoep (Sòpi di boonchi korá) is een verwarmende soep die je maakt met rode kidneybonen, zoutvlees en groenten. Comfortfood zoals we die graag eten.
Mujadara is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten. Met slechts drie basis ingrediënten – uien, linzen en rijst – zet je een heerlijk voedzaam gerecht op tafel.
Deze veganburger van kievitsbonen is niet alleen heel lekker, hij is ook nog eens zo klaar. Kleed hem aan met sla, advocado, tomaat en rode ui. Reden genoeg om 'm een keertje uit te proberen.
Daifuku betekent 'veel geluk'. In Japan geef je deze lekkernij bij bijzondere gelegenheden. Heb jij dit Japanse snoepje met adzukibonen wel eens geprobeerd?
Een heerlijk Surinaams recept van bruine bonen met rijst ; ook wel bekend als BBR. Wij laten de kruiden hun werk doen voor een pittig resultaat.
Amaritsari Chole; een kruidige Indiase curry met kikkererwten. De vele verse kruiden zorgen voor een rijke smaak. Lekker met flatbread.
Wanneer je de vouwtechniek eenmaal onder de knie hebt, ben je verkocht. Dit knapperige snackje gevuld met aardappel, groene erwten en kruiden is niet alleen heel lekker het ziet er ook heel feestelijk uit.
Deze Molukse Atjar zit boordevol groenten. Door de groenten te mengen met de kokosmelk en kruiden ontstaat een heerlijke groenteschotel.
Deze Belgische bonenstoof met witte en bruine bonen, speculaaskruiden, appelstroop en bokbier is om je vingers bij af te likken.
Deze Surinaamse Moksi Alesi met gele spliterwten is heerlijk met gebakken rijpe kookbananen, komkommer, tomaat of oker.
Een waanzinnig smeuïge chocoladetaart met zwarte bonen. De chocolade, kersen en Italiaanse meringue maken de zwarte bonen heerlijk zoet. Proef zelf maar!
Deze smaakvolle linzenspread met slechts twee (hoofd)ingrediënten is heel simpel om te maken. Gebruik de lekkerste smaaktomaatjes die je kunt vinden voor het beste resultaat.
Deze Indiase snack met rode linzen is een heerlijk kruidig borrelhapje. De yoghurt-munt saus maakt hem helemaal af.
Deze Italisaanse minestrone schittert in eenvoud. De witte bonen, groenten, aardappelen en pasta zorgen voor een rijke maaltijdsoep.
Cowboy beans is een bonenschotel uit de Verenigde Staten, waarbij je bonen, (vega) gehakt en zoetzure saus combineert. Het ideale comfort food.
Deze stoofschotel met linzen én een dakje van linzen-pompoenpuree zit vol groenten en vol smaak. Echte herfst-winterkost.
Ooit een vegetarische paella gegeten? Dit is je kans! Deze drie bonen paella zit vol peulvruchten, zoals tuinbonen, limabonen en kikkererwten.
Jackfruit heeft dezelfde structuur als kip en is daarom heerlijk in dit herfstige vega stoofpotje met wortels, ui en rode wijn.
Deze bakkeljauwschotel met kikkererwten combineert het ziltige van bakkeljauw met het frisse accent van azijn. De kikkererwten zorgen voor een aangename bite.
Rode linzen in de vla; een bijzondere, smaakvolle combinatie. Heerlijk als ontbijt of om een etentje mee af te sluiten.
Linzensoep is het perfecte comfortfood. Deze Turkse linzensoep is voedzaam, vullend en lekker pittig door de kruidenolie.
Deze gevulde zoete aardappels met een zwarte bonen en babymais brengen je direct in Mexicaanse sferen. Ole!
Een luchtig en fris zoet beslag! Deze tropische cheesecake is rijk aan eiwit en heerlijk voor in een warme zomer.
Een kokossorbet met een lekkere crunch. Heerlijk met vers fruit en karamelsaus.
Deze polenta krijgt een Spaans tintje door de toevoeging van chorizo en manchego. Ole!
Dit kleurrijke zomerse recept is een feestje om naar te kijken. Zo geef je je borrel eenvoudig een Mexicaanse twist!
Een heerlijke verse lunch die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak van de spread.
Een heerlijk experiment, deze vegan shakshuka. Het resultaat: een mega creamy en voedzame shakshuka op basis van boterbonen & spinazie.
Deze traditionele Indiasche kurma vol kruiden en groenten is niet alleen zeer smaakvol, het is ook een feestje om naar te kijken.
Deze stevige Zuid-Amerikaanse pannenkoeken zijn gemaakt van maismeel (dus glutenvrij) en gevuld met een romige laag guacamole.
Een kleurrijke smaakexplosie vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en maken dit wokgerecht 100% vega.
Dit traditionele Turkse gerecht vol smaak past perfect in het rijtje van het ideale comfort food van deze tijd.
Deze stevige salade kan zowel als maaltijdsalade als als bijgerecht gegeten worden. Heerlijk op een zomerse avond!
Hummus is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de borrelplank. Met deze variant geef je ‘m net even een pittige twist.
Vanavond even geen vlees? Probeer deze vegetarische linzenburgers met als geheim ingrediënt: pindakaas.
Vegetarische Indiase curry vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en geven deze curry een extra bite.
Deze kleurrijke bonensalade ziet er niet alleen spectaculair uit, je zet ‘m zo op tafel. Heerlijk bij een zomerse bbq!
Deze goedgevulde soep maak je af met wraps, avocado, zure room en geraspte kaas. Een feestje in een kom. Buen provecho!
Deze smaakmaker mag niet ontbreken op jouw bbq. De combinatie van garnalen met rode curry, kokosmelk, honing en gember is in één woord: fantastisch.
Rode kidneybonen komen optimaal tot zijn recht in deze heerlijke klassieke stoofpot met vlees. Laat ‘m extra lang pruttelen voor een optimaal resultaat.
Een lichte frisse salade vol smaak. De kokosmelk door de dressing in combinatie met knoflook en gember zorgt voor een heerlijk Thaise accent.
De Indiase dahl is er in vele varianten. Deze keer gebruiken we pompoen voor een zoete touch. Heerlijk met een naanbroodje.
Kruidige kikkererwten uit de oven. In 5 minuten voorbereid, de oven doet de rest. Een perfecte aanvulling bij de borrel.
In deze brownies zitten naast rode linzen ook banaan, noten en rode biet. Een verrassende combinatie die geweldig uitpakt.
Er gaat niets boven een zelfgemaakte hummus. Binnen een handomdraai staat deze variant bij jou op tafel.
Om je vingers bij af te likken. De mosselen samen met de zoete aardappel, kokosmelk en boontjes vormen een heerlijk geheel.
Lekker voor op een koude winterdag; een pan hete erwtensoep met rookworst. Smullen maar.
Een lekker en voedzaam duo die zorgen voor een mooi contrast op je bord. Serveer met een groene salade voor een frisse bite.
Waan je even op de Cariben met deze tropische smoothie. Drie ingrediënten; de perfecte mix.
De nootachtige smaak van de linzen combineert geweldig met de romige avocado en zoute feta. De honing in de dressing maakt de smaaksensatie compleet.
Deze Indonesische rendang is gemakkelijk te bereiden. Door de kokosmelk wordt hij voller van smaak. Heerlijk met zelfgemaakte atjar.
Zwarte oogbonen hebben een zoete, milde smaak en zijn vrij stevig, waardoor ze ideaal zijn voor een salade.
Eenvoudige salade, maar o zo lekker. De peperachtige smaak van de donkergroene linzen passen perfect bij de geitenkaas.
Soms hoeft iets dat lekker is niet moeilijk te zijn. Met slechts drie ingrediënten zet je deze tropische shake op tafel.
De gele spliterwt is wat zoeter dan de groene. Samen met de ham en bleekselderij vormt dit een heerlijke geheel.
Deze milde Thaise curry zit vol smaak. Varieer met de hoeveelheid kokosmelk om de pittigheid te bepalen. Maak ‘m af met wat cashewnootjes.