Wereldse recepten
In Kaapverdië kom je de Pastel de Milho op bijna elke straathoek tegen, langs de weg op een festival en zelfs op de markt. Maak ze nu zelf!
Pandancake is een zijdezachte, luchtige cake, felgroen van kleur. Wij serveren hem onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren!
Deze erwtensoep van gele spliterwten gecombineerd met kleurige wortel, zoete aardappel, currypasta en kip is een soep waarvan je blijft eten!
Een stoofschotel vol smaak, kruiden en zwarte oogbonen. Het recept is helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans en vegetariërs.
Natuurlijk kun je erwtensoep ook vegetarisch of vegan maken. Deze vegan versie is goed gevuld, stevig en vol van smaak. Het geheim? Misopasta en soja stukjes.
Zelfgemaakte knoflook naan, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Lees het recept er laat je verrassen door de eenvoud en heerlijke smaak.
De Perzische Ghormeh sabzi krijgt in dit recept een Surinaamse twist door het toevoegen van rundvlees, aubergine en kikkererwten.
Erwtensoep is het lekkerst als je hem een dag eerder maakt. De soep wordt dan nog iets dikker. Lekker met roggebrood en katenspek.
Deze shepherd's pie is net even anders dan anders. We maken hem namelijk met groene linzen. Heerlijk voor op een gure herfstdag!
Met dit recept geven wij een Indiase twist op het Perzische gerecht Ghormeh Sabzi. Heerlijk met zelfgemaakt knoflook naanbrood.
Ghormeh sabzi is één van de populairste Perzische gerechten; een kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Probeer 'm zelf!
Met deze linzenballetjes met couscous zet je een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. De zelfgemaakte hummus maakt dit gerecht helemaal af.
Met maar een paar ingrediënten maak je in een mum van tijd je eigen tortilla van witte plata mais! Heerlijk voor bij een chili, als wrap of frituur ze en je hebt een lekkere nacho snack. Wat maak jij ervan?
Een geurig eenpansgerecht dat binnen een halfuurtje op tafel staat. Ontdek de kracht van eenvoud met deze traditionele Indiase dahl.
Deze romige chili met witte mais en kip is heerlijk met rijst of huisgemaakte (witte) tortilla's. De Jalapeño zorgt voor de nodige pit.
Dit recept bewijst dat een mix van keukens zo lekker kan zijn : luchtig cornbread uit Mexico gecombineerd met een hartige 'Zaalouk' uit Marokko. Proef het zelf!
Het maïsmeel in deze cake proef je! Het maakt het geheel rijker van smaak dan een cake van ‘gewone bloem’. En je krijgt een mooie gele kleur. De appelstroop maakt het helemaal af.
Cornbread is één van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Deze cornbread muffins zijn lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Zoete aardappel is niet iets wat je direct verwacht in een soep, maar de smaak is fantastisch. De kokosmelk zorgt voor de romige touch. Eenvoudig en net even anders. Probeer 't zelf!
Curry's zijn makkelijk zelf te maken, zonder kant-en-klare kruidenpasta's. Deze kruidige variant met kikkererwten is heerlijk met naan erbij. Probeer het maar eens uit!
Een broodje falafel; heerlijk in alle eenvoud. Traditioneel maak je hem van gedroogde kikkererwten en serveer je hem met een romige tahinsaus. Om je vingers bij af te likken!
Deze witte bonen in tomatensaus zien er niet alleen heel Italiaans uit, zo smaken ze ook, dankzij de pesto en feta.
Moksi Alesis; deze Surinaamse klassieker is er in vele varianten. In dit recept maken wij hem met onze Jarpesie bonen. Nyan switi!
Deze witte bonen in tomatensaus is verrijkt met gestoomde kabeljauw en gebakken salie. Een waanzinnige combinatie. Viva Italia!
Een typisch gerecht uit de Amerikaanse Soul Food keuken, waar de grits veelal met garnalen of vis wordt gegeten. Probeer deze variant met steak!
Deze Indiase Dahl met geroosterde bloemkool is een verrassend vegetarisch gerecht dat eenvoudig te maken is. Een beetje geduld is alles wat je nodig hebt.
Heerlijke vegetarische variant van de o zo bekende Italiaanse pasta Bolognese. De linzenmix geeft een stevige structuur aan de saus. Buon Appetito!
De dag beginnen met een Mexicaans ontbijt is altijd een goed idee. De zwarte bonen komen goed tot hun recht in de tomatensaus met ei. Ook lekker als tussendoortje of lunch!
Een van onze favoriete Toscaanse gerechten, Fagioli all’uccelletto, draait helemaal om bonen. Briljant eenvoudig en ontzettend lekker. Probeer zelf!
Carrotcake is een taart die altijd kan. Wij combineren wortels, dadels en bananen met kokosolie. Zo krijg je een heerlijke smeuïge taart!
Deze Antilliaanse kidneybonensoep (Sòpi di boonchi korá) is een verwarmende soep die je maakt met rode kidneybonen, zoutvlees en groenten. Comfortfood zoals we die graag eten.
Mujadara is een traditioneel gerecht uit het Midden-Oosten. Met slechts drie basis ingrediënten – uien, linzen en rijst – zet je een heerlijk voedzaam gerecht op tafel.
Deze veganburger van kievitsbonen is niet alleen heel lekker, hij is ook nog eens zo klaar. Kleed hem aan met sla, advocado, tomaat en rode ui. Reden genoeg om 'm een keertje uit te proberen.
Daifuku betekent 'veel geluk'. In Japan geef je deze lekkernij bij bijzondere gelegenheden. Heb jij dit Japanse snoepje met adzukibonen wel eens geprobeerd?
Een heerlijk Surinaams recept van bruine bonen met rijst ; ook wel bekend als BBR. Wij laten de kruiden hun werk doen voor een pittig resultaat.
Amaritsari Chole; een kruidige Indiase curry met kikkererwten. De vele verse kruiden zorgen voor een rijke smaak. Lekker met flatbread.
Wanneer je de vouwtechniek eenmaal onder de knie hebt, ben je verkocht. Dit knapperige snackje gevuld met aardappel, groene erwten en kruiden is niet alleen heel lekker het ziet er ook heel feestelijk uit.
Deze Molukse Atjar zit boordevol groenten. Door de groenten te mengen met de kokosmelk en kruiden ontstaat een heerlijke groenteschotel.
Deze Belgische bonenstoof met witte en bruine bonen, speculaaskruiden, appelstroop en bokbier is om je vingers bij af te likken.
Deze Surinaamse Moksi Alesi met gele spliterwten is heerlijk met gebakken rijpe kookbananen, komkommer, tomaat of oker.
Een waanzinnig smeuïge chocoladetaart met zwarte bonen. De chocolade, kersen en Italiaanse meringue maken de zwarte bonen heerlijk zoet. Proef zelf maar!
Deze smaakvolle linzenspread met slechts twee (hoofd)ingrediënten is heel simpel om te maken. Gebruik de lekkerste smaaktomaatjes die je kunt vinden voor het beste resultaat.
Deze Indiase snack met rode linzen is een heerlijk kruidig borrelhapje. De yoghurt-munt saus maakt hem helemaal af.
Deze Italisaanse minestrone schittert in eenvoud. De witte bonen, groenten, aardappelen en pasta zorgen voor een rijke maaltijdsoep.
Cowboy beans is een bonenschotel uit de Verenigde Staten, waarbij je bonen, (vega) gehakt en zoetzure saus combineert. Het ideale comfort food.
Deze stoofschotel met linzen én een dakje van linzen-pompoenpuree zit vol groenten en vol smaak. Echte herfst-winterkost.
Ooit een vegetarische paella gegeten? Dit is je kans! Deze drie bonen paella zit vol peulvruchten, zoals tuinbonen, limabonen en kikkererwten.
Jackfruit heeft dezelfde structuur als kip en is daarom heerlijk in dit herfstige vega stoofpotje met wortels, ui en rode wijn.
Deze bakkeljauwschotel met kikkererwten combineert het ziltige van bakkeljauw met het frisse accent van azijn. De kikkererwten zorgen voor een aangename bite.
Rode linzen in de vla; een bijzondere, smaakvolle combinatie. Heerlijk als ontbijt of om een etentje mee af te sluiten.
Linzensoep is het perfecte comfortfood. Deze Turkse linzensoep is voedzaam, vullend en lekker pittig door de kruidenolie.
Deze gevulde zoete aardappels met een zwarte bonen en babymais brengen je direct in Mexicaanse sferen. Ole!
Een luchtig en fris zoet beslag! Deze tropische cheesecake is rijk aan eiwit en heerlijk voor in een warme zomer.
Een kokossorbet met een lekkere crunch. Heerlijk met vers fruit en karamelsaus.
Deze polenta krijgt een Spaans tintje door de toevoeging van chorizo en manchego. Ole!
Dit kleurrijke zomerse recept is een feestje om naar te kijken. Zo geef je je borrel eenvoudig een Mexicaanse twist!
Een heerlijke verse lunch die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak van de spread.
Een heerlijk experiment, deze vegan shakshuka. Het resultaat: een mega creamy en voedzame shakshuka op basis van boterbonen & spinazie.
Deze traditionele Indiasche kurma vol kruiden en groenten is niet alleen zeer smaakvol, het is ook een feestje om naar te kijken.
Deze stevige Zuid-Amerikaanse pannenkoeken zijn gemaakt van maismeel (dus glutenvrij) en gevuld met een romige laag guacamole.
Een kleurrijke smaakexplosie vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en maken dit wokgerecht 100% vega.
Dit traditionele Turkse gerecht vol smaak past perfect in het rijtje van het ideale comfort food van deze tijd.
Deze stevige salade kan zowel als maaltijdsalade als als bijgerecht gegeten worden. Heerlijk op een zomerse avond!
Hummus is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de borrelplank. Met deze variant geef je ‘m net even een pittige twist.
Vanavond even geen vlees? Probeer deze vegetarische linzenburgers met als geheim ingrediënt: pindakaas.
Vegetarische Indiase curry vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en geven deze curry een extra bite.
Deze kleurrijke bonensalade ziet er niet alleen spectaculair uit, je zet ‘m zo op tafel. Heerlijk bij een zomerse bbq!
Deze goedgevulde soep maak je af met wraps, avocado, zure room en geraspte kaas. Een feestje in een kom. Buen provecho!
Deze smaakmaker mag niet ontbreken op jouw bbq. De combinatie van garnalen met rode curry, kokosmelk, honing en gember is in één woord: fantastisch.
Rode kidneybonen komen optimaal tot zijn recht in deze heerlijke klassieke stoofpot met vlees. Laat ‘m extra lang pruttelen voor een optimaal resultaat.
Een lichte frisse salade vol smaak. De kokosmelk door de dressing in combinatie met knoflook en gember zorgt voor een heerlijk Thaise accent.
De Indiase dahl is er in vele varianten. Deze keer gebruiken we pompoen voor een zoete touch. Heerlijk met een naanbroodje.
Kruidige kikkererwten uit de oven. In 5 minuten voorbereid, de oven doet de rest. Een perfecte aanvulling bij de borrel.
In deze brownies zitten naast rode linzen ook banaan, noten en rode biet. Een verrassende combinatie die geweldig uitpakt.
Er gaat niets boven een zelfgemaakte hummus. Binnen een handomdraai staat deze variant bij jou op tafel.
Om je vingers bij af te likken. De mosselen samen met de zoete aardappel, kokosmelk en boontjes vormen een heerlijk geheel.
Lekker voor op een koude winterdag; een pan hete erwtensoep met rookworst. Smullen maar.
Een lekker en voedzaam duo die zorgen voor een mooi contrast op je bord. Serveer met een groene salade voor een frisse bite.
Waan je even op de Cariben met deze tropische smoothie. Drie ingrediënten; de perfecte mix.
De nootachtige smaak van de linzen combineert geweldig met de romige avocado en zoute feta. De honing in de dressing maakt de smaaksensatie compleet.
Deze Indonesische rendang is gemakkelijk te bereiden. Door de kokosmelk wordt hij voller van smaak. Heerlijk met zelfgemaakte atjar.
Zwarte oogbonen hebben een zoete, milde smaak en zijn vrij stevig, waardoor ze ideaal zijn voor een salade.
Eenvoudige salade, maar o zo lekker. De peperachtige smaak van de donkergroene linzen passen perfect bij de geitenkaas.
Soms hoeft iets dat lekker is niet moeilijk te zijn. Met slechts drie ingrediënten zet je deze tropische shake op tafel.
De gele spliterwt is wat zoeter dan de groene. Samen met de ham en bleekselderij vormt dit een heerlijke geheel.
Deze milde Thaise curry zit vol smaak. Varieer met de hoeveelheid kokosmelk om de pittigheid te bepalen. Maak ‘m af met wat cashewnootjes.