Wereldse recepten
Hummus
Er gaat niets boven een zelfgemaakte hummus. Binnen een handomdraai staat deze variant bij jou op tafel.
Stoofschotel van zwarte oogbonen
Een stoofschotel vol smaak, kruiden en zwarte oogbonen. Het recept is helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans en vegetariërs.
Ghormeh sabzi met aubergine en kikkererwten
De Perzische Ghormeh sabzi krijgt in dit recept een Surinaamse twist door het toevoegen van rundvlees, aubergine en kikkererwten.
Linzenballetjes met hummus en couscous
Met deze linzenballetjes met couscous zet je een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. De zelfgemaakte hummus maakt dit gerecht helemaal af.
Kruidige kikkererwten curry
Curry's zijn makkelijk zelf te maken, zonder kant-en-klare kruidenpasta's. Deze kruidige variant met kikkererwten is heerlijk met naan erbij. Probeer het maar eens uit!
Witte bonen in tomatensaus met pesto en feta
Deze witte bonen in tomatensaus zien er niet alleen heel Italiaans uit, zo smaken ze ook, dankzij de pesto en feta.
Witte bonen in tomatensaus met kabeljauw en salie
Deze witte bonen in tomatensaus is verrijkt met gestoomde kabeljauw en gebakken salie. Een waanzinnige combinatie. Viva Italia!
Antilliaanse kidneybonensoep
Deze Antilliaanse kidneybonensoep (Sòpi di boonchi korá) is een verwarmende soep die je maakt met rode kidneybonen, zoutvlees en groenten. Comfortfood zoals we die graag eten.
Molukse Atjar met veel groente
Deze Molukse Atjar zit boordevol groenten. Door de groenten te mengen met de kokosmelk en kruiden ontstaat een heerlijke groenteschotel.
Kruidige gele erwtensoep met kip
Deze erwtensoep van gele spliterwten gecombineerd met kleurige wortel, zoete aardappel, currypasta en kip is een soep waarvan je blijft eten!
Vegan erwtensoep
Natuurlijk kun je erwtensoep ook vegetarisch of vegan maken. Deze vegan versie is goed gevuld, stevig en vol van smaak. Het geheim? Misopasta en soja stukjes.
Knoflook naan
Zelfgemaakte knoflook naan, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Lees het recept er laat je verrassen door de eenvoud en heerlijke smaak.