Wereldse recepten

Kurma (vegetarisch) | Valle del Sole
Kurma (vegetarisch)
Deze traditionele Indiasche kurma vol kruiden en groenten is niet alleen zeer smaakvol, het is ook een feestje om naar te kijken.
arepas | Valle del Sole
Arepas met zoete aardappel en frisse salsa
Deze stevige Zuid-Amerikaanse pannenkoeken zijn gemaakt van maismeel (dus glutenvrij) en gevuld met een romige laag guacamole.
Vegetarisch wokgerecht met soja stukjes | Valle del Sole
Vegetarisch wokgerecht met soja stukjes
Een kleurrijke smaakexplosie vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en maken dit wokgerecht 100% vega.
Witte bonen in tomatensaus met vlees | Valle del Sole
Witte bonen in tomatensaus met vlees
Dit traditionele Turkse gerecht vol smaak past perfect in het rijtje van het ideale comfort food van deze tijd.
Rode kidneybonen salade met tonijn | Valle del Sole
Rode kidneybonen salade met tonijn
Deze stevige salade kan zowel als maaltijdsalade als als bijgerecht gegeten worden. Heerlijk op een zomerse avond!
Kokos-curry hummus | Valle del Sole
Kokos-curry hummus (pittig)
Hummus is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de borrelplank. Met deze variant geef je ‘m net even een pittige twist.
Linzenburgers | Valle del Sole
Linzenburgers
Vanavond even geen vlees? Probeer deze vegetarische linzenburgers met als geheim ingrediënt: pindakaas.
Bloemkool curry met soja stukjes | Valle del Sole
Bloemkool curry met soja stukjes
Vegetarische Indiase curry vol groente. De soja stukjes absorberen de smaakmakers en geven deze curry een extra bite.
Wereldse recepten | Valle del Sole
Witte bonen salade
Deze kleurrijke bonensalade ziet er niet alleen spectaculair uit, je zet ‘m zo op tafel. Heerlijk bij een zomerse bbq!
Mexicaanse bonensoep | Valle del Sole
Mexicaanse bonensoep
Deze goedgevulde soep maak je af met wraps, avocado, zure room en geraspte kaas. Een feestje in een kom. Buen provecho!
Reuzengarnalen voor op de BBQ | Valle del Sole
Reuzengarnalen voor op de BBQ
Deze smaakmaker mag niet ontbreken op jouw bbq. De combinatie van garnalen met rode curry, kokosmelk, honing en gember is in één woord: fantastisch.
Taste the Sunshine | Valle del Sole
Chili con carne
Rode kidneybonen komen optimaal tot zijn recht in deze heerlijke klassieke stoofpot met vlees. Laat ‘m extra lang pruttelen voor een optimaal resultaat.
Thaise kip salade | Valle del Sole
Thaise kip salade
Een lichte frisse salade vol smaak. De kokosmelk door de dressing in combinatie met knoflook en gember zorgt voor een heerlijk Thaise accent.
Rode linzen dahl met pompoen
Rode linzen dahl met pompoen
De Indiase dahl is er in vele varianten. Deze keer gebruiken we pompoen voor een zoete touch. Heerlijk met een naanbroodje.
Geroosterde kikkererwten | Valle del Sole
Geroosterde kikkererwten
Kruidige kikkererwten uit de oven. In 5 minuten voorbereid, de oven doet de rest. Een perfecte aanvulling bij de borrel.
Brownie van rode linzen | Valle del Sole
Brownie van rode linzen
In deze brownies zitten naast rode linzen ook banaan, noten en rode biet. Een verrassende combinatie die geweldig uitpakt.
Hummus | Valle del Sole
Hummus
Er gaat niets boven een zelfgemaakte hummus. Binnen een handomdraai staat deze variant bij jou op tafel.
Mosselen in kokos-curry saus | Valle del Sole
Mosselen in kokos-curry saus
Om je vingers bij af te likken. De mosselen samen met de zoete aardappel, kokosmelk en boontjes vormen een heerlijk geheel.
Hollandse erwtensoep | Valle del Sole
Hollandse erwtensoep
Lekker voor op een koude winterdag; een pan hete erwtensoep met rookworst. Smullen maar.
Zwarte bonen met quinoa | Valle del Sole
Zwarte bonen met quinoa
Een lekker en voedzaam duo die zorgen voor een mooi contrast op je bord. Serveer met een groene salade voor een frisse bite.
Kokos-ananas Smoothie | Valle del Sole
Kokos-ananas Smoothie
Waan je even op de Cariben met deze tropische smoothie. Drie ingrediënten; de perfecte mix.
Groene Linzen salade met avocado en feta | Valle del Sole
Groene Linzen salade met avocado en feta
De nootachtige smaak van de linzen combineert geweldig met de romige avocado en zoute feta. De honing in de dressing maakt de smaaksensatie compleet.
Cheesy popcorn | Valle del Sole
Cheesy popcorn
Kaas en limoen over je popcorn; verrassend simpel, verrassend lekker.
Bananen-kokos pannenkoeken | Valle del Sole
Bananen-kokos pannenkoeken
Een echte kinderfavoriet. Als het aan hen ligt blijf je stapelen.
Rendang | Valle del Sole
Rendang
Deze Indonesische rendang is gemakkelijk te bereiden. Door de kokosmelk wordt hij voller van smaak. Heerlijk met zelfgemaakte atjar.
Zwarte oogbonen salade | Valle del Sole
Zwarte oogbonen salade
Zwarte oogbonen hebben een zoete, milde smaak en zijn vrij stevig, waardoor ze ideaal zijn voor een salade.
Donkergroene linzensalade | Valle del Sole
Donkergroene linzensalade
Eenvoudige salade, maar o zo lekker. De peperachtige smaak van de donkergroene linzen passen perfect bij de geitenkaas.
Kokosmilkshake | Valle del Sole
Kokosmilkshake
Soms hoeft iets dat lekker is niet moeilijk te zijn. Met slechts drie ingrediënten zet je deze tropische shake op tafel.
Gele spliterwtensoep | Valle del Sole
Gele spliterwtensoep
De gele spliterwt is wat zoeter dan de groene. Samen met de ham en bleekselderij vormt dit een heerlijke geheel.
Rundvlees Massaman Curry
Deze milde Thaise curry zit vol smaak. Varieer met de hoeveelheid kokosmelk om de pittigheid te bepalen. Maak ‘m af met wat cashewnootjes.