Soepen

Salades en snacks

Hoofdgerechten

Dranken

Hieronder enkele heerlijke recepten van Valle del Sole, eet smakelijk!

Soepen

Recept Rode linzensoep

Valle del Sole 350 gr rode splitlinzen 1 blik gepelde tomaten 1 blik kokosmelk 1 ui 1 rode peper 2 teentjes knoflook 2 blokjes groentebouillon 1 tl kerrie poeder 1 tl komijn 1 tl koriander snufje kaneel (optioneel) peper en zout naar wens Snij de ui en knoflook fijn...

Lees meer

Recept Hollandse erwtensoep

Valle del Sole 350 gr groene spliterwten 1,5 l kraanwater 2 schouderkarbonades 1 knolselderij 2 dikke preien 40 gr selderij 1 winterpeen 1 rookworst 1 laurierblaadje 1 el zout Laat de spliterwten weken, zoals vermeld op de verpakking. Breng in een grote pan het water...

Lees meer

Recept gele spliterwtensoep

De benodigdheden voor gele spliterwtensoep zijn: Valle del Sole 350 gr gele spliterwten 2 stengels bleekselderij 2 uien 250 gr gerookte ham 1 liter kippenbouillon Kruiden zoals tijm en marjolein naar smaak Zout en peper naar smaak Laat de spliterwten weken, zoals...

Lees meer

Salades en snacks

Recept Popcorn

Benodigheden: Valle del Sole Popcorn Verhit wat olie in een pan met dikke bodem, schep de maïskorrels erin maar zorg dat er niet meer dan één laag korrels de bodem bedekt. Doe de deksel op de pan en wacht totdat je de popcorn hoort poppen. Als je bijna niets meer...

Lees meer

Recept geroosterde kikkererwten

Valle del Sole 350 gr kikkererwten 1 tl paprikapoeder ½ tl cayennepeper Zout naar smaak 2 el olijfolie 1 tl citroensap Indien u komijn of kerrie lekkerder vindt Bereid de kikkererwten zoals op de verpakking staan vermeld. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed...

Lees meer

Recept Humus

Valle del Sole 350 gr kikkererwten 4 tenen knoflook Max. 50 ml olijfolie 1,5 tl komijn 1 el sesampasta (tahin) Sap geperst uit 1 limoen Een bosje vers gehakte koriander Naar smaak en romigheid enkele eetlepels soja yoghurt Sambal naar smaak toevoegen Zout naar smaak...

Lees meer

Recept Linzensalade

De benodgdheden voor een heerlijke verse linzensalade zijn: Valle del Sole 100 gr dupuislinzen 1 zakje veldsla 2 rijpe avocado’s 1 rode ui 200 gr cherry tomaten 75 gr fetakaas of geitenkaas Bereid de dupuis linzen zoals vermeld op de verpakking. Voeg de rest van de...

Lees meer

Hoofgerechten

Linzenburgers

100 gr Valle del Sole linzen 175 gr vegetarisch gehakt (fijngehakt) 100 gr geraspte kaas 1 el sesampasta 4 el olie 4 hamburgerbroodjes Sla 50 gr bloem Laat de linzen weken zoals vermeld op de verpakking. Breng ze daarna aan de kook en kook ze tot de linzen beetgaar...

Lees meer

Bananen-kokos pannenkoek

Valle del Sole 200 ml kokosmelk 400 ml melk 100 gr banaan 300 gr bloem 3 eieren 20 gr suiker Een snufje zout Boter om in te bakken Neem een grote beslagkom en prak hierin de banaan met een vork fijn. Voeg de bloem en de eieren toe en een klein beetje kokosmelk. Voeg...

Lees meer

Reuzengarnalen voor op de barbecue

Valle del Sole 100 ml kokosmelk 500 g reuzengarnalen (ongepeld) ½ el sesamolie ½ el Thaise rode currypasta ½ el vloeibare honing ½ el geraspte gemberwortel ½ limoen Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in en verwijder met een mesje de...

Lees meer

Rundvlees Massaman Curry

Valle del Sole ½ blik kokosmelk (200 ml) 150 g rijst 1 aardappel vastkokend 3 el rijstolie 200 g biefstukreepjes 2 cm verse gember 1 sjalotten, gesnipperd 1 tenen knoflook, fijngesneden 1 pakje curry pasta massaman (70 g) 1 kaneelstokje 2 el vissaus 1 el suiker Kook...

Lees meer

Rendang met gele rijst en atjar

Valle del Sole 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 ui, gesnipperd 2 eetlepels rijstolie 400 g magere runderlapjes, in blokjes 1/2de pakje boemboe rendang vlees (100 g) 1/2de komkommer 50 ml witte-wijnazijn 1 eetlepels suiker 1/2de rode peper, fijngehakt 100 g wortelreepjes...

Lees meer

Mosselen in kokos-curry saus

Valle del Sole 1 blikje kokosmelk (400 ml) 1 kilo verse mosselen (schoongemaakt) 200 g zoete aardappel (geschild en fijngesneden) 50 g boontjes ½ ui 1 knoflookteen 1 ½ eetlepel korma currypasta 4 eetlepels rijstolie ½ citroen Verhit de rijstolie in de pan. Snij de ui...

Lees meer

Recept Zwarte bonen met quinoa

Valle del Sole 350 gr zwarte bonen 1 potje maiskorrels 100 gr quinoa 1 ui, gesneden 2 teentjes knoflook grof gesneden 350 ml groentebouillon 1 tl olijfolie Komijn naar smaak Cayennepeper, zwarte peper en zout naar smaak Fijngeknipte verse koriander Bereid de bonen...

Lees meer

Recept Groene linzen met wortel en bietjes

Valle del Sole 200 gr groene linzen 100 gr gekookte wortels ½ bosje dille 1 grapefruit, geschild in stukjes 50 gr geraspte oude kaas 2 rode bieten, zonder schil in blokjes ½ rode kool, gesneden in dunne reeptjes 2 el olijfolie Peper en zout naar smaak toevoegen Bereid...

Lees meer

Tropische chili con carne

De benodigdheden voor dit gerecht zijn als volgt: Valle del Sole 1 blikje kokosmelk (400 ml) Valle del Sole 400 gr kidney bonen 2 tl rijstolie 500 g gehakt 4 tomaten 1 teentje knoflook (grof gehakt) 1 ui 1 rode paprika 1 blikje mais (100 g) 2 tl chilipoeder 2 tl...

Lees meer

Thaise curry met kip

Benodigdheden voor dit heerlijke gerecht zijn: Valle del Sole 1 blikje kokosmelk (400 ml) 300 gr witte rijst 2 el rijstolie 300 gr kipfilet in blokjes van 2 cm 1 zakje yellow curry paste (70 gr) 50 gr cherrytomaten 250 gr sperziebonen (diepvries) Hou al uw potten en...

Lees meer

Dranken

Kokosmilkshake

Benodigheden voor de kokosmilkshake: Valle del Sole 100 ml kokosmelk 200 ml melk 2 bolletjes vanille ijs Enkele ijsblokje Doe de kokosmelk, de melk, de bolletjes ijs en ijsblokjes in de blender en mix het geheel ongeveer een minuut in de mixer. Schenk het in 2...

Lees meer

Kokos-ananas Smoothie

Valle del Sole 1 blikje kokosmelk (400ml) 2 bananen 150 g bevroren stukjes ananas Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit gedurende 3 minuten. Giet dit in een glas en geniet van een heerlijke zomerse smoothie. Ons advies is deze smoothie heel langzaam op te...

Lees meer
Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

Share This