Wereldse recepten
Pastel de Milho
In Kaapverdië kom je de Pastel de Milho op bijna elke straathoek tegen, langs de weg op een festival en zelfs op de markt. Maak ze nu zelf!
Pandancake
Pandancake is een zijdezachte, luchtige cake, felgroen van kleur. Wij serveren hem onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren!
Kruidige gele erwtensoep met kip
Deze erwtensoep van gele spliterwten gecombineerd met kleurige wortel, zoete aardappel, currypasta en kip is een soep waarvan je blijft eten!
Stoofschotel van zwarte oogbonen
Een stoofschotel vol smaak, kruiden en zwarte oogbonen. Het recept is helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans en vegetariërs.
Vegan erwtensoep
Natuurlijk kun je erwtensoep ook vegetarisch of vegan maken. Deze vegan versie is goed gevuld, stevig en vol van smaak. Het geheim? Misopasta en soja stukjes.
Knoflook naan
Zelfgemaakte knoflook naan, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Lees het recept er laat je verrassen door de eenvoud en heerlijke smaak.
Ghormeh sabzi met aubergine en kikkererwten
De Perzische Ghormeh sabzi krijgt in dit recept een Surinaamse twist door het toevoegen van rundvlees, aubergine en kikkererwten.
Ultieme ouderwetse erwtensoep met vlees, spek en worst
Erwtensoep is het lekkerst als je hem een dag eerder maakt. De soep wordt dan nog iets dikker. Lekker met roggebrood en katenspek.
Linzen Shepherd’s pie
Deze shepherd's pie is net even anders dan anders. We maken hem namelijk met groene linzen. Heerlijk voor op een gure herfstdag!
Indiase twist op Ghormeh Sabzi
Met dit recept geven wij een Indiase twist op het Perzische gerecht Ghormeh Sabzi. Heerlijk met zelfgemaakt knoflook naanbrood.
Perzische kruidenstoof met kip en bonen (Ghormeh sabzi)
Ghormeh sabzi is één van de populairste Perzische gerechten; een kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Probeer 'm zelf!
Zeytinyağlı Barbunya | Turkse kievitsbonen
Zeytinyağlı Barbunya is een traditioneel Turks gerecht. Deze bonenschotel van kievitsbonen serveer je koud bij een mezze. Dat is toch het proberen waard?