Toscaanse witte bonen in tomatensaus met pesto & feta

Hoofdgerecht | 75 min. | 4 pers.

Ingrediënten

250g gedroogde witte bonen
zout
2 teentjes knoflook fijngehakt
50 ml + extra olijfolie
400 ml tomatenpassata
150g snoeptomaatjes
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels groene pesto
feta, verkruimeld
4 sneetjes desembrood geroosterd, voor erbij

Bereidingswijze

Was de witte bonen en week ze 8-12 uur in ruim koud water. Slim om dit dus ‘s ochtends of de avond ervoor al te doen.

Giet de bonen af en doe ze in een ruime kookpan. Giet er zoveel vers water bij dat de bonen ca. 1 cm onderstaan. Voeg wat zout toe en breng de bonen aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur laag en kook de bonen rustig in 50-60 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.

Fruit de knoflook in wat olie, zorg dat de knoflook niet bruin kleurt. Blus af met de tomatenpassata, voeg de snoeptomaatjes toe en breng rustig aan de kook. Voeg de uitgelekte bonen toe en gaar ze in de tomatensaus nog ca. 15 minuten tot ze heerlijk zacht zijn maar nog net niet uit elkaar vallen (voorzichtig roeren!).

Breng de bonen op smaak met versgemalen zwarte peper en wat (grofgemalen) zout. Schenk de bonen in tomatensaus in een schaal. Verdeel de pesto en de feta erover. Serveer er krokant geroosterd brood bij.

 

Dit recept is voor ons ontwikkeld door Anne van Annetravelfoodie.