Thaise kip salade met kokos-limoen dressing

, , , , ,
Thaise kip salade met kokos-limoen dressing

Ingrediënten

Valle del Sole 100 ml Kokosmelk 6%
150 g kip
Een handje vol pinda’s of cashewnoten
50 g taugé
Bos-ui
Paprika
Komkommer
Boontjes of broccoli
1 teentje knoflook
Een klein stukje verse gember of 1 tl gember uit een potje
Een kwart limoen
Voor de dressing: Voeg 100 ml kokosmelk, 1 geperste teen knoflook, fijn gesneden gember en het sap van een kwart limoen samen (eventueel met wat peper en zout) . Meng dit goed door elkaar en laat dit even rusten.

Bereidingswijze

Snij de kip in blokjes. Verwarm een scheutje olie in de pan en roerbak de kipblokjes tot deze goudbruin zijn. Voeg de dressing toe en laat dit nog heel even mee pruttelen op een laag vuurtje.
Kook intussen de broccoli en/of boontjes tot ze beetgaar zijn.
Snij alle groenten fijn en doe deze in een kom. Voeg hieraan de kip met de lauwwarme kokos-limoendressing en de broccoli en/of boontjes toe en strooi de pinda’s of cashewnoten hier overheen.
Tip: Voor extra smaak kan je een takje koriander toevoegen.

Print Friendly, PDF & Email
Vaardigheden

Gepubliceerd op

19 februari 2019

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten