Zoete aardappelsoep met kokosmelk
Soep| 30 min. | 2 pers.
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
½ tl gemberpoeder
½ tl chilivlokken
250g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
2 winterpenen, in plakjes gesneden
500 ml groentebouillon
150 ml kokosmelk
1 el gemengde zaden
Bereidingswijze
Verhit de olie en voeg de knoflook, gemberpoeder en chilivlokken toe. Voeg de aardappel en winterpeen toe en bak een paar minuten. Voeg de bouillon toe en kook het geheel tot de wortel en aardappel zacht zijn, zo’n 15 a 20 minuten.
Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer door totdat de soep heet is.
Dien op in 2 grote kommen, garneer met een eetlepel kokosmelk en wat gemengde zaden.
Dit recept is gemaakt door Claudia van @foodfromclaudnine.